Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό πολιτών.

Να ζητηθεί, από το υπουργείο Υγείας, να παραμείνει αυτόνομο το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου αποφασίστηκε ομόφωνα, στη διάρκεια σύσκεψης, σχετικά με το θέμα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ, στο Διδυμότειχο. Στη σύσκεψη συμμετείχε, ο γ.γ. της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Παράλληλα δόθηκαν και διευκρινίσεις, σχετικά με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την συνένωση των δύο νοσοκομείων του Έβρου.

«Θέλουμε ανάπτυξη και όχι συρρίκνωση του νοσοκομείου. Μπορούμε να τεκμηριώσουμε το αίτημα μας για αυτονομία και θα κλείσουμε ραντεβού με τον υπουργού, εντός δεκαημέρου» είπε ο γ.γ. της περιφέρειας ΑΜΘ, Άρης Γιαννακίδης, στην Ε.ΡΑ.. Ο αναπληρωτής διοικητής, Δημήτρης Λαζόπουλος, έκανε γνωστό ότι το συγκεκριμένα αίτημα έχει υιοθετηθεί και από την διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς η επιχειρηματολογία που το στηρίζει είναι σοβαρή και τεκμηριωμένη, όπως είπε. 

«Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό πολιτών, είναι αποδοτικό και στην παροχή υπηρεσιών και οικονομικά καθώς παρουσιάζει ετήσιο πλεόνασμα της τάξης των 650 χιλιάδων ευρώ» σημείωσε ο κ. Λαζόπουλος. Τέλος, ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών, Κώστας Βαφειάδης, συγκρίνοντας τα στατιστικά στοιχεία των δύο νοσοκομείων του νομού ώστε να περιγράψει την αποδοτικότητα του ιατρικά, τόνισε πως αυτό του Διδυμοτείχου, πραγματοποίησε 1.500 χειρουργεία το 2012, διαθέτοντας 120 κλίνες, ενώ της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησε 2.000 χειρουργεία, και οι κλίνες που διαθέτει είναι περισσότερες από 600.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου