Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Την πήραμε τη δόση;

Μιλούν συνεχώς για κάποια «δόση», την οποία αυτή «δόση» την ακούει τρία χρόνια κι η οποία έρχεται και ξανάρχεται κι άντε πάλι μας ξαναθυμάται, αλλά έρχεται για να πάρει μέτρα τα οποία εφαρμόζονται μόνο ως προς τις περικοπές των μισθών, αλλά δεν τηρούνται στα «μεγάλα» και «σπουδαία», οπότε άντε πάλι η «δόση», άντε κι άλλα μέτρα, τα εξής ίδια, και με τούτα και με κείνα φτάσαμε στο Μνημόνιο Νο3. Την πήραμε τη δόση;
Οταν ξεκίνησε το Μνημόνιο, με τον αλήστου μνήμης πρωθυπουργό Παπανδρέου και το μεγάλο μαθηματικό υπουργό των Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι συζητήσεις γίνονταν με ορολογία τζόγου. Με βάση το «πόκερ» μιλούσαν στο λαό οι εγκέφαλοι των οικονομικών επεισοδίων του.
Κατόπιν, προχωρήσαμε σε όρους γουέστερν με περίστροφα πάνω στο τραπέζι και άλλα τέτοια νόστιμα (ή «λοιπές αηδίες», όπως θα έγραφε η Ελένη Βλάχου) αλλά και πάλι ο κόσμος δεν καταλάβαινε.
Τώρα, με το τρίτο Μνημόνιο περνάμε στην ορολογία των «ναρκομανών». Αν δεν πάρω τη δόση, θα πεθάνω… Μα κι αν πάρω τη δόση, θα πεθάνετε εσείς. Αυτό βλέπει ο κόσμος και σκέφτεται όχι τους μισθούς, τις συντάξεις και τα φάρμακα, αλλά τα χαράτσια και τους φόρους και αυτά που του βάζουν όλοι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την κατάσταση, αλλά παραμένουν στα υπουργεία «τους».
Τουλάχιστον, ας μην απογοητεύσουν τον κόσμο στην Εξεταστική της Βουλής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο! Κάποιοι πρωταίτιοι οφείλουν να πληρώσουν. Τώρα που πήραμε τη «δόση» και πετάμε στα… σύννεφα του Euro-Παράδεισου.