Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Στην πολιτική εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.


πό το ξεκίνημα ήταν γνωστές οι δυσκολίες που θα επεφύλασσε το εγχείρημα της τρικομματικής. Δεν ήταν μόνο η κουλτούρα των συμμαχικών κυβερνήσεων που μας έλειπε, ήταν και η ιδιαιτερότητα των προβλημάτων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Αρα θα αιθεροβατούσε όποιος προσέβλεπε σε μια αγαστή και αδιατάρακτη συνεργασία.
Στην πολιτική εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι, παρά τα αρκετά και σοβαρά σε κάποιες περιπτώσεις προβλήματα που συνάντησε, η κυβέρνηση έχει καταφέρει και φέρνει έως τώρα σε πέρας την αποστολή που ανέλαβε. Οι εταίροι και δανειστές μας δείχνουν ικανοποιημένοι, το κλίμα για τη χώρα μας έχει βελτιωθεί αισθητά, οι προβλέψεις είναι θετικές για το αμέσως επόμενο διάστημα και, πολύ περισσότερο, για το 2014.
Ωστόσο, το έργο της κυβέρνησης θα είναι από δω και πέρα δυσκολότερο. Οσο μάλιστα οι πιέσεις της τρόικας θα χαλαρώνουν τόσο τα περιθώρια κυβερνητικών πρωτοβουλιών θα διευρύνονται και άρα οι πιθανότητες διαφωνιών και αντιθέσεων και σε πολιτικό αλλά και σε υπουργικό επίπεδο θα πληθαίνουν. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έχουν σημειωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Γι' αυτό είναι και πάλι η ώρα των τριών αρχηγών. Του πρωθυπουργού πρωτίστως, αλλά και των δύο άλλων, μια και η ευθύνη την οποία έχουν αναλάβει μόνο με κοινή προσπάθεια και συνεργασία είναι δυνατό να οδηγηθεί στο τέρμα που όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε.
Είναι πολύτιμη η πείρα της δεκάμηνης έως τώρα κυβερνητικής συνεργασίας τους. Είναι ίσως το σημαντικότερο όπλο που διαθέτουν για την παραπέρα πορεία τους. Γι' αυτό και οφείλουν να το αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους τους και διαμορφώνοντας το πλαίσιο της συνεργασίας τους. Κι αφήνοντας κατά μέρος μικροκομματικούς πειρασμούς και πολιτικές ιδιοτέλειες.ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.