Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Η αποχή υποδηλώνει αδυναμία.

Είναι ξεκάθαρο δε ότι είμαι και εγώ απογοητευμένος από την τριακονταεξαετή μεταπολίτευση με τους πολιτικούς που ενδιαφέρονται μόνο για την επανεκλογή ή εκλογή τους και με τα κόμματα που έχουν μεταλλαχθεί σε κράτος εν κράτει.
Όμως με το να μην ψηφίσω τι θα καταφέρω;
Μπορεί όλη η μεταπολίτευση να ήταν αλγεσίδωρος γαι τον απλό άνθρωπο αλλά ο νυν ανελλήνιστος πρωθυπουργός αντάμα με 29 κατασκευαστές εθνικών και οικονομικών καταστροφών εγγυάται την οπισθοχώρηση της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Γυρίστε και κοτάξτε δίπλα σας το ότι η μόνη Ευρωπαική χώρα στο ΔΝΤ θα μείνουμε εμείς. Δείτε επίσης ότι η μόνη χώρα που θα κάνει παραχωρήσεις στα εθνικά της δικαιώματα θα είμαστε πάλι εμείς.
Περπατάς στο δρόμο και βλέπεις ανθρώπους σκυφτούς, ανθρώπους χωρίς καμιά θετική σκέψη για το μέλλον.
Δεν πιστεύω ότι με την ψήφο λύνονται αυτομάτως τα προβλήματα, ούτε ότι η ψήφος είναι ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας. Όμως στην δεδομένη χρονική στιγμή η αποχή, το λευκό ή το άκυρο, μόνο ως αδιαφορία στην λαίλαπα που μαστίζει την χώρα μας μπορεί να εκληφθούν.
Μπορεί να διαφωνεί καποιος με την ιδεολογική πλατφόρμα ή τις πρακτικές κάποιων κομμάτων, ωστόσο νομίζω ότι έχει σημασία να τονιστεί στην συγκεκριμένη συγκυρία δια της ψήφου, η αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης.
Δηλαδή μαύρισμα μέσω της στήριξης σε κόμματα που έχουν ταχθεί ανοιχτά εναντίον της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και των δορυφόρων του.
Η αποχή υποδηλώνει αδυναμία.
Δεν μπορεί να βάζουμε στην ίδια μοίρα ένα κόμμα που μας εξαπάτησε προεκλογικά με τα άλλα κόμματα.
Συμμετοχή σημαίνει ότι αναλαμβάνω και την ευθύνη της επιλογής μου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Και από αυτή την ευθύνη δεν έχουμε το δικαίωμα να δραπετεύσουμε στις 7 του ερχόμενου Νοέμβρη. Δεν μπορούμε να μιμηθούμε την ανευθυνότητα εκείνων που κυβερνούσαν ενώ στην πραγματικότητα ήταν (και είναι) τουρίστες.
Αποχή σημαίνει ΑΝΟΧΗ προς το ΔΝΤ.
Και το ΔΝΤ δεν ήρθε μόνο του.
Το έφερε ο κ. Παπανδρέου.

Αργά ή γρήγορα η αλήθεια έρχεται στο φως…

Αργά ή γρήγορα η αλήθεια έρχεται στο φως…

άλλες φορές μετά από 88 χρόνια και άλλες φορές μετά από 88 βδομάδες…
Έτσι λοιπόν στις 14 Οκτωβρίου, ο Ιταλός, Lorenzo Bini Smaghi, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ( η οποία θέτει σε εφαρμογή τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, δίνει οδηγίες προς τις Εθνικές ΚΤ και γενικά διαχειρίζεται τις καθημερινές εργασίες της ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε ομιλία του στη Ρώμη, στην ημερίδα «Aspen Transatlantic Dialogue: “Western Democracies under Pressure”», είπε:

In Europe – to take another example – if the Greek government had decided to intervene with corrective action as early as autumn 2009, having just discovered the budget hole left by its predecessor, it could have avoided the sovereign debt crisis and the drastic adjustment programme which it then had to put in place under pressure from the markets.

Σε απλά ελληνικά και χωρίς να το παιδεύουμε, είπε δηλαδή αυτό που λέει και ο Σαμαράς 10 μήνες τώρα:

Αν το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει έγκαιρα μέτρα τον Οκτώβριο του 2009, θα είχε αποφευχθεί η κρίση δανεισμού και η υπαγωγή μας στο μνημόνιο!!!!
Τώρα που δεν το λέμε εμείς οι “συκοφάντες”… ούτε ο Σαμαράς ο “λαϊκιστής”
τι έχουνε να πούνε τα λαμόγια που τα φορτώνουν όλα στη ΝΔ και ο Γιωργάκης που θέλει εξεταστική από το 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009;

ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

0.000000 0.000000