Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Δυστυχώς, συνεχώς ψέματα.

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να δει τι θα κάνει με την κοινωνία. Δεν μπορούμε να λέμε συνεχώς ψέματα στον ελληνικό Λαό – γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…
Δυστυχώς, συνεχώς ψέματα. Ψέματα ότι δεν γνώριζαν την κατάσταση της οικονομίας! Ψέματα ότι υπάρχουν χρήματα! Ψέματα ότι το έλλειμμα ήταν 12,6%, ενώ το παρέλαβαν μόνο 8,2% και το υπόλοιπο (ώς τις 31.12.2009) το δημιούργησαν οι ίδιοι! Ψέματα για την κάθαρση της δημόσιας ζωής! Ψέματα για τον δανεισμό, ψέματα και ιεροκρυφίως οι επαφές με το ΔΝΤ! Ψέματα για την ακούσια πορεία προς το Μνημόνιο! Ψέματα για τις προ Μνημονίου επαφές! Ψέματα για τα προ και μετά Μνημόνιο μέτρα! Ψέματα για τα αποτελέσματα των θυσιών του Μνημονίου! Ψέματα για την Ανάπτυξη! Ψέματα για τις περικοπές! Ψέματα για την επέκταση της λιτότητας και στις κυβερνητικές δαπάνες! Ψέματα ή απόκρυψη της αλήθειας για το Αιγαίο, για τις ΑΟΖ, για τις σχέσεις με τη Ρωσία! Ψέματα με τις Αυτοδιοικητικές, αλλά και με τον «Καλλικράτη»! Ψέματα σε κάθε βήμα – είτε σημαντικό, είτε ασήμαντο!
Είναι να θαυμάζει κανείς την υπομονή και την ανοχή του Λαού μας. Ο οποίος άξιζε μια καλύτερη τύχη. Και ο οποίος, πρωτίστως, άξιζε μια καλύτερη πολιτική ηγεσία. Και όχι κάθε φορά να βρίσκεται στο δίλημμα αν πρέπει να προτιμήσει τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη, – τους Κύκλωπες ή τους Λαιστρυγόνες – λες και ο κόσμος αρχίζει από τα θηρία και τελειώνει στα τέρατα!
Φυσικά, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν φημίζονται για τον σεβασμό τους στο δημόσιο χρήμα. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι του σημείου να νομοθετούν και διαδικασίες δημόσιας σπατάλης χωρίς αντίκρισμα, η απόσταση είναι χαώδης και κανένας «εξυπνάκιας» επικοινωνιολόγος ή «μαύρος προπαγανδιστής» δεν μπορεί να τη γεφυρώσει.
Μόνο η συρρίκνωση και η υπερκέραση της λαϊκής κυριαρχίας μπορεί ν’ αποτελέσει μια λογική ερμηνεία των κυβερνητικών μεθοδεύσεων.
Η υπερκέραση και η συρρίκνωση της λαϊκής κυριαρχίας, όμως – το μόνο φύλλο συκής που απέμεινε στη «δημοκρατία των κατεδαφιστών», – θα είναι ένα πραξικόπημα το οποίο, – αντί να διοργανώσουν και να επιβάλουν οι αμερικανοκίνητοι Συνταγματάρχες, θα διοργανώσουν και θα επιβάλουν οι αμερικανοκίνητοι και οι άφρονες βουλευτές.
Οι οποίοι, ήδη, έχουν ψηφίσει τη συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας! Γιατί, τάχα, να μην ψηφίσουν τη συρρίκνωση και της λαϊκής κυριαρχίας; Ενα Μνημόνιο και γι’ αυτήν!