Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την καταστροφική και ισοπεδωτική πολιτική της...

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την καταστροφική και ισοπεδωτική πολιτική της, αποφάσισε να φορολογήσει και τα... αγγουράκια. Το ήδη ακριβό νερό των δήμων γίνεται πανάκριβο.

Πολλοί από τους πέριξ της πλατείας Κολωνακίου θαμώνες θα σπεύσουν να υποστηρίξουν πως πρόκειται για μια δίκαιη απόφαση. Ο συνταξιούχος αγρότης των 400 ευρώ, ο παππούς και η γιαγιά, που οι συντάξεις τους δεν φτάνουν ούτε για τα φάρμακά τους, θα πρέπει να συνεισφέρουν και αυτοί στην αναμόρφωση της χώρας!

Στα χωριά, μπουχτισμένοι από την περιθωριοποίηση και το συνεχή εμπαιγμό, δηλώνουν πως θα καταργήσουν τους κήπους, καθώς πια η καλλιέργεια της τομάτας, ακόμα και για οικιακή κατανάλωση, παύει να είναι συμφέρουσα. Στο μανάβη θα κοστίζει φτηνότερα.

Το πολυνομοσχέδιο δεν πλήττει όμως μόνο τους μπαξέδες. Η επιβολή ΦΠΑ στο αγροτικό νερό χτυπάει κατ'ευθείαν στην καρδιά της καλλιέργειας. Τώρα που η άρδευση πολλών αγροτικών εκτάσεων γίνεται από δημοτικά και κοινοτικά δίκτυα, η νέα επιβάρυνση αφορά μεγάλο μέρος της παραγωγής.

Το ήδη υψηλό κόστος καλλιέργειας θα εκτοξευτεί στα ουράνια, τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν ακόμη ακριβότερα και άρα λιγότερο ανταγωνιστικά και ο στραγγαλισμός και η συρρίκνωση της πολύπαθης ελληνικής γεωργίας θα συνεχιστούν. Κι αν πέρσι οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων έφτασαν τα 6 δισ. ευρώ και οι εξαγωγές μόλις τα 3 δισ., τα επόμενα χρόνια το αρνητικό αυτό ισοζύγιο αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

Οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ -και της Ν.Δ., για να μην ξεχνιόμαστε- τώρα δικαιώνονται. Η Ελλάδα, που λίγες δεκαετίες πριν «πνιγόταν» από την παραγωγή των αγροτών, γίνεται επιτέλους Ευρωπαία. Θα τρώει πια μόνο αγγουράκια Βρυξελλών