Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Ικανοί άνθρωποι υπάρχουν ευτυχώς αρκετοί στη χώρα μας.

 Μετά από πέντε χρόνια κρίσης η χώρα όμως δεν έχει την πολυτέλεια παρόμοιων μικροκομματικών μεθοδεύσεων ,που μέσα σε ελάχιστο χρόνο αποδεικνύουν την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα τους. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα δυναμικό κυβερνητικό σχήμα που θα υπηρετεί με συνέπεια τη στρατηγική εξόδου από την κρίση, που θα σκύψει με σοβαρότητα  πάνω στα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας.

  Δεν  είναι τυχαίο, ότι οι υπουργοί που ξεχώρισαν στη σημερινή κυβέρνηση, ήταν αυτοί που με σχέδιο και συνέπεια,χωρίς να σκέφτονται την κομματική τους πελατεία, προσπάθησαν να διαχειριστούν τα μεγάλα προβλήματα και να δώσουν μια προοπτική που ξεπερνά τα στενά όρια της καθημερινότητας.Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο τεχνοκράτης μέν,αλλά με ένα βαθύτατα πολιτικό σχέδιο δε, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την ελληνική γεωργία με στόχευση και προοπτική.

   Ικανοί άνθρωποι  υπάρχουν ευτυχώς αρκετοί στη χώρα μας. Οι περισσότεροι δυστυχώς βρίσκονται εκτός των στενών κομματικών τειχών ,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν πολιτική ταυτότητα.Είναι  ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και κυρίως του πρωθυπουργού να αξιοποιήσει, όσους θεωρεί ότι μπορεί να υπηρετήσουν την ανασυγκρότηση της χώρας,χωρίς να σκεφτεί τις αναγκαίες μεν αλλά όχι ικανές κομματικές ισορροπίες