Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Ούτε οι πολίτες, ούτε η οικονομία αντέχουν μια συνεχή πολωτική και διχαστική αντιπαράθεση .

Είναι αυτονόητο το δικαίωμα των πολιτικών κομμάτων να ασκούν ακόμα και σκληρή κριτική και να αναδεικνύουν τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες των αντιπάλων τους. Η προσωποποίηση όμως της πολιτικής αντιπαράθεσης, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από βαρύτατους και ακραίους χαρακτηρισμούς, ούτε βοηθά στην ανάδειξη των διαφορετικών πολιτικών που υποτίθεται είναι ο στόχος, ούτε πολύ περισσότερο διευκολύνει τούς πολίτες να αποφασίσουν τι συμφέρει τους ίδιους και τη χώρα.

Σε μια περίοδο που η χώρα δίνει τη μάχη της ανασύνταξης, είναι παράλογο να δυναμιτίζεται το πολιτικό κλίμα και να καλλιεργείται πάλι ένα κλίμα αστάθειας και αδυναμίας στοιχειώδους συνεννόησης. Είναι παράλογο όμως ακόμα και για λόγους στενής κομματικής σκοπιμότητας, αφού όπως καταγράφεται σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις, ένα σημαντικότατο τμήμα των πολιτών, που θα κρίνει και την εκλογική αναμέτρηση, δεν πείθεται από κραυγές, συνθήματα και προσωπικές επιθέσεις.

Ας συνειδητοποιήσουν  επιτέλους  οι ηγέτες και τα στελέχη των κομμάτων,ότι ούτε οι πολίτες, ούτε η οικονομία αντέχουν μια συνεχή πολωτική και διχαστική αντιπαράθεση . Λίγη αυτοσυγκράτηση για το δικό τους συμφέρον αλλά κυρίως για το συμφέρον της χώρας δεν πρόκειται να βλάψει κανένα.