Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Απλώς δεν μπορούν να πληρώσουν.

Η ουσία  βρίσκεται σε αυτό ακριβώς το απολύτως απαράδεκτο στοιχείο που φανερώνει ότι οι πολίτες πλέον δεν επιδεικνύουν απείθεια ως προς τις υποχρεώσεις τους στο κράτος, απλώς δεν μπορούν να πληρώσουν. Με τόσα σκληρά μέτρα, φυλακίσεις, κατασχέσεις μισθών και περιουσιακών στοιχείων, λίγοι που έχουν να πληρώσουν διακινδυνεύουν να μην το κάνουν. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει να δώσει στην Εφορία γιατί απλά δεν θα έχει να φάει ή να πληρώσει το νοίκι και το σχολείο των παιδιών.
Επομένως θέλει αύριο το πρωί αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής, και μάλιστα της φορολογικής, εγκατάλειψη της βλακώδους, αδιέξοδης και καταστροφικής λογικής που τρομοκρατεί και λοιδορεί όσους θέλουν να επενδύσουν, να δουλέψουν και να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία της χώρας. Και προπαντός, αμέσως μια σειρά από γενναία κίνητρα φορολογικής αμνηστίας για να έρθουν λεφτά στη χώρα, κίνητρα για να πάρει μπροστά πάλι η οικοδομή και οι αγοραπωλησίες ακινήτων και γενναίες και γρήγορες αποκρατικοποιήσεις για να μη χαθεί το mοmentum που... θέλει να γίνεται κάτι θετικό σήμερα στην Ελλάδα.
Θέλει, επίσης, και μια ελάχιστη εθνική συνεννόηση για όλα αυτά τα βασικά ζητήματα που συμβάλλουν στην επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, για την οποία απαιτείται η -έστω διακριτική- συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, και πολύ καλύτερο γι’ αυτόν. Αλλιώς, και να κυβερνήσει ως πρώτο αλλά ανίσχυρο κόμμα χωρίς συναινέσεις και συμμάχους, θα αποτύχει μέσα σε λίγους μήνες και θα θάψει μια για πάντα την πιθανότητα ανάδειξης αριστερών σχημάτων στην εξουσία.