Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Μετά από μένα η καταστροφή...


Ο Τρίτος της Δυναστείας, πιστός (όπως τα μέλη όλων των Δυναστειών) στη λουδοβίκεια ρήση «μετά από μένα η καταστροφή», προτού εγκαταλείψει την πρωθυπουργία φρόντισε να έχει καταστρέψει την Ελλάδα:
Την έθεσε υπό στυγνή κατοχή, υποθήκευσε το μέλλον της και άπλωσε πάνω της έναν νέο Μεσαίωνα!
Μετά ταύτα, – δηλαδή, μετά την καταστροφή της Ελλάδας – αποφάσισε να καταστρέψει και το ΠΑΣΟΚ. Αρνούμενος να δρομολογήσει την «επόμενη μέρα» του Κινήματος, αρνούμενος να ακούσει τις κραυγές αγωνίας των στελεχών του, αρνούμενος να ξεμπλοκάρει τις πολιτικές εξελίξεις, αρνούμενος να αντιληφθεί τις κεντρόφυγες τάσεις που προβληματίζουν και κλονίζουν το Κίνημα.
Και, φυσικά, κανείς δεν πρόκειται να φορέσει μαύρα για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ – ούτε καν οι φανατικότεροι οπαδοί του, οι οποίοι αισθάνονται προδομένοι. Αλλωστε, φούσκα ήταν και έσκασε. Απλώς τα σημειώνει όλα αυτά η στήλη, για να σκιαγραφήσει τον άνδρα και πώς εννοεί τον «πατριωτισμό».
Τι είπε ο κ. Γ. Παπανδρέου; Οτι «θα πράξει το καθήκον του»! Και τι πρότεινε; Πρώτα Συνέδριο και ύστερα εκλογή Αρχηγού από τη βάση! Γιατί πρότεινε μια τακτική η οποία θα διασπάσει το ΠΑΣΟΚ;