Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Αλλά μάλλον δεν θέλουν να είναι τόσο μπροστά την Κυριακή και γι’ αυτό δεν μας λένε το μυστικό τους.

Τώρα πώς γίνεται να θέλει κάποιος να συμμετέχει στα ευρωπαϊκά δρώμενα λέγοντας εν συνεχεία ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ, ένας Θεός ξέρει. Πώς γίνεται να χαρακτηρίζεται… φετίχ το ευρώ και να μας λέει κάποιος να μην το βλέπουμε έτσι, μάλλον δεν μπορεί να απαντηθεί.
Ομως η δήλωση αυτή του κ. Τσίπρα δείχνει ξεκάθαρα ποιο είναι το Σχέδιο Β του ΣΥΡΙΖΑ. Ηρθε δε να προστεθεί στη δήλωση του κ. Λαφαζάνη σχετικά με τη διακοπή της χρηματοδότησης προς τη χώρα μας από την Ε.Ε.
Και ας πούμε ότι δεν έχουμε το νόμισμα ως… φετίχ. Ή ότι δεν έχουμε ταμπού σχετικά με την παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Ας πούμε ακόμη ότι και να σταματήσει η χρηματοδότηση δεν μας νοιάζει.
Αντε και σηκώνουμε το φλάμπουρο της επανάστασης. Πώς θα ζήσουμε, θα μας πει κανείς. Με τι χρήματα θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις; Πώς θα γίνουν εισαγωγές και πολλά άλλα που τα έχουμε πει και ξαναπεί;
Αυτό είναι το ερώτημα που δεν απαντούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, αν το απαντούσαν και γίνονταν πιστευτοί, θα έπαιρναν απίστευτα ποσοστά. Αλλά μάλλον δεν θέλουν να είναι τόσο μπροστά την Κυριακή και γι’ αυτό δεν μας λένε το μυστικό τους. Μάλλον δεν θέλουν να κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα να αισθανθούν… άσχημα. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Είναι μετριόφρονες. Και σεμνοί.
Εναντι αυτών που θέλουν το… κακό!