Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Θα κρίνουν χιλιάδες και χιλιάδες και στο τέλος θα κρατήσουν -ως απαραίτητους- τους δικούς τους...

Οτι, στην κατηφόρα της αυτή η κυβέρνηση αναζητεί -και, δυστυχώς, βρίσκει!- συνενόχους στο χώρο της περιβόητης "πολυκατοικίας", στον οποίο συνωστίζονται, ήδη, τέσσερα κόμματα...
Επειδή, όμως, οι εκάστοτε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άλλα λένε δημοσίως, άλλα σκέπτονται και άλλα πράττουν, επειδή οι εκάστοτε ηγεσίες του ποτέ δεν είχαν αγαθές σχέσεις με την ισοπολιτεία και την αξιοκρατία και επειδή οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν για απολύσεις, για μετατάξεις, για εργασιακές εφεδρείες κ.λπ. -αν πραγματοποιηθούν- σίγουρα θα πραγματοποιηθούν δαπάναις άλλων.
Δηλαδή, θα υπερκεράσουν και το ΑΣΕΠ και οποιαδήποτε άλλη εγγύηση αξιοκρατίας και, αντί "να φάνε τελευταίο" τον κομματικό στρατό τους, θα επιχειρήσουν όσα έκαναν και με τους γραμματείς των υπουργείων: θα κρίνουν χιλιάδες και χιλιάδες και στο τέλος θα κρατήσουν -ως απαραίτητους- τους δικούς τους.
Αλλωστε, στα πλαίσια του Ενιαίου Μισθολογίου, το επιχείρησαν, ήδη, με το κόλπο της "προσωπικής διαφοράς": Θα μειώνονταν οι αποδοχές όλων των άλλων, εκτός των πολιτών της "πράσινης πατρίδας"! Τους πήραν χαμπάρι, όμως, τόσο οι "κουτόφραγκοι", όσο και οι "ατσιδοέλληνες" και το κόλπο ναυάγησε.
Θα επανέλθουν, φυσικά, ξανά και ξανά. Και εναπόκειται στα κόμματα να αγρυπνούν, προκειμένου να παραμείνουν στο δημόσιο οι ικανοί και όχι οι πραιτωριανοί της οικογένειας Παπανδρέου και των παραφυάδων αυτής!