Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Απόδειξη ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Απόδειξη ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ότι χειρότερα για την χώρα θα έλθουν, όχι όταν εισαχθούν προς ψήφιση στην Βουλή τα νέα οικονομικά μέτρα, αλλά αφού ψηφιστούν και η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα καθημερινά προβλήματα που μέχρι τώρα φαίνεται ότι έχει εγκαταλείψει.

Λόγω του κινδύνου της δημοσιονομικής κατάρρευσης και της επιστροφής της Ελλάδας στην δραχμή, τα μέτρα εύκολα ή δύσκολα θα ψηφιστούν. Μπορεί να γεμίσουν και πάλι οι δρόμοι και οι πλατείες με αγανακτισμένους. Μπορεί να μην πραγματοποιηθεί και πάλι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Αλλά τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση θα κάνουν την καρδιά τους πέτρα και θα τα ψηφίσουν. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα παραμείνει όρθια.

Το ερώτημα είναι αν θα κατορθώσει να παραμείνει όρθια και μετά, όταν θα αρχίσει να ασχολείται με όλα αυτά τα προβλήματα που παραμένουν κλειδωμένα στο συρτάρι εδώ και μήνες, επειδή οι πάντες ασχολούνται με την εξοικονόμηση των 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί η Τρόικα.

Αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα νοσοκομεία, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην εκπαίδευση που ολοένα επιδεινώνεται. Τα τρία κόμματα θα πρέπει να συμφωνήσουν σε πολιτικές για τα ναυπηγεία, τους αγρότες, τα μεγάλα έργα, την Ναυτιλία, την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών, την εγκληματικότητα, την αναδιάρθρωση του κράτους και τόσα άλλα ζητήματα, στα οποία εκφράζουν αντικρουόμενες απόψεις.

Και θα πρέπει κυρίως να συμφωνήσουν για το πώς θα διαχειρίζονται καθημερινά τους διαδηλωτές που ολοένα θα αυξάνουν και θα καταλαμβάνουν τα υπουργεία και τις κρατικές εγκαταστάσεις.

Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων στις διαδηλώσεις της Πέμπτης, πιο πιθανό δείχνει το ενδεχόμενο να διαλυθεί η κυβέρνηση, παρά να ομονοήσει…