Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Ολαντ-ρέου!


Είχε επισημανθεί και προεκλογικά ο αλαζονικός λόγος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που πρόδιδε άτομο επηρμένο και εν πολλοίς αφοσιωμένο στον εντυπωσιασμό, αντί της ουσίας. Ηρθε μετά και το 16,78% στις εκλογές και ο άνθρωπος δείχνει ασυγκράτητος.

Δεν συμπεριφέρεται πλέον ως αρχηγός του δεύτερου κόμματος στην ελληνική Βουλή, μιλάει σαν να έχει αναδειχθεί ήδη πρωθυπουργός της χώρας προτού καν διεξαχθούν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου. Μιλάει από θέση ισχύος, διαπραγματεύεται στα λόγια και με απίθανα λαϊκίστικες κορόνες όσα η χώρα δεσμεύθηκε διεθνώς, στέλνει με περισσή ευκολία τελεσίγραφα, απαιτεί, εξαγγέλλει, κατηγορεί, απαξιώνει.

Χθες στο Παρίσι προειδοποίησε (!..) τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να εφαρμόσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και με προφανή δόση ειρωνείας τον αποκάλεσε Ολαντ-ρέου!

Ποιοι τον συμβουλεύουν να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, αλλά στοιχειώδης πολιτική σκέψη θα τον απέτρεπε να προσβάλλει τον μόνο, ίσως, άνθρωπο αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη που μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στη συνέχιση της γερμανικής πολιτικής.

Αλλά αυτά είναι, προφανώς, ψιλά γράμματα για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ απλά διότι όταν νιώθεις... πλανητάρχης, τι να σου πει κι ένας... απλός Ολάντ;