Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Ξέρουν άλλωστε πως η ελληνική οικονομία κρέμεται από μια κλωστή.

Η ελληνική πλευρά έχει ήδη πράξει τα όσα έχει δεσμευτεί και αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων των δανειστών. Που δεν μπορούν να κρύβονται σε… τεχνικά προβλήματα.
Επρεπε και αυτοί από την πλευρά τους να επιλύσουν τις εκκρεμότητες εγκαίρως. Ξέρουν άλλωστε πως η ελληνική οικονομία κρέμεται από μια κλωστή. Και ότι δεν αντέχει άλλο το σύστημα. Καθώς και ότι αν το σύστημα καταρρεύσει θα χαθούν όλα.
Οσο επιτείνουν την εκκρεμότητα τόσο τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται. Και ειλικρινά άλλα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν.
Δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία. Δεν αντέχει άλλωστε και αυτά που ήδη ψηφίστηκαν. Τα νοικοκυριά δεν βγαίνουν, ενώ επικρατεί τρόμος, αφού πλέον κανείς δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει.
Απέναντι δε υπάρχει μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που ήδη τάζει τα πάντα ενώ ταυτόχρονα απειλεί όσους έλθουν να επενδύσουν. Τάζουν επαναφορά μισθών, τάζουν επαναπροσλήψεις και μιλούν για επανακρατικοποιήσεις. 
Αν στόχος των εταίρων δανειστών είναι η διάσωση της χώρας αυτό πρέπει να γίνει με σχέδιο. Αν αφήσουν τα πράγματα να εξελιχθούν κάνοντας τον αδιάφορο, τότε η κατάσταση θα ξεφύγει.