Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Αλήθεια, γιατί δεν κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη με απλές κινήσεις, που ακόμη και ένα παιδάκι θα μπορούσε να κάνει…

Ενα από τα ζητήματα με τα οποία θα έπρεπε να ασχοληθεί άμεσα η νέα κυβέρνηση είναι η ανακούφιση των πολιτών από τα ηλίθια μέτρα που τους έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου με τις ευλογίες της Τρόικας!
Μέτρα τα οποία δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα και τα δημόσια ταμεία να βλέπουν τα έσοδά τους να έχουν συρρικνωθεί υπερβολικά, αλλά και οι πολίτες να έχουν οδηγηθεί σε πλήρη απόγνωση!
Ηλίου φαεινότερον ότι όσο πιο πολύ σφίγγεις τη θηλιά στον λαιμό του πολίτη με νέα μέτρα και άγρια φορολογία, τόσο πιο πολύ οδηγείς την οικονομία σε ύφεση και γιγαντώνεις την ανεργία.
Αλήθεια, γιατί δεν κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη με απλές κινήσεις, που ακόμη και ένα παιδάκι θα μπορούσε να κάνει…
Ελπίζω ο κ. Σαμαράς να μη φανεί επιλήσμων και να προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις για τις οποίες είχε προεκλογικά δεσμευτεί.
Οι κουτσουρεμένοι μισθοί, οι συντάξεις επαιτείας αλλά και η τεράστια ανεργία δεν μπορούν να συμβαδίσουν οικονομικά με την άγρια φορολογία.
Ας ξεκινήσει άμεσα η νέα κυβέρνηση με τη μείωση του εξωφρενικού φόρου στα καύσιμα, που ξεπερνά το 1 ευρώ (!!!) στο ένα λίτρο βενζίνης.
Οι δρόμοι της Αθήνας αδειάζουν ολοένα και περισσότερο και οι Εθνικές Οδοί ερημώνουν, μιας και οι πολίτες αδυνατούν να κυκλοφορήσουν τα (παραφορτωμένα από φόρους και τέλη) αυτοκίνητά τους! Τα ταμεία των διοδίων είναι και αυτά μείον (ας πρόσεχαν!) και οι εταιρείες που εισπράττουν τα δυσβάσταχτα τέλη τους προχωρούν σε απολύσεις προσωπικού!
Μειώστε άμεσα την τιμή της βενζίνης και τους πολυπληθείς σταθμούς των διοδίων και μειώστε γενναία τις τιμές των τιμολογίων τους.
Δεν θα ήταν καλύτερα να περνούσαν διπλάσια ή και τριπλάσια αυτοκίνητα από τα πρατήρια βενζίνης και τους σταθμούς διοδίων;
Ετσι και τα ταμεία θα εισέπρατταν αλλά και οι (ελεύθεροι – πολιορκημένοι) πολίτες θα ανάσαιναν...
Κοινός νους χρειάζεται...

Ποιος όμως θα κάνει όλα αυτά που απαιτούνται;

Μπορούν παραδοσιακοί πολιτικοί ή και πολιτευτές να φέρουν σε πέρας μεγάλες μεταρρυθμίσεις μέσα σε πολύ λίγο χρόνο; Το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί το φθινόπωρο και από την απάντηση θα κριθεί το μέλλον της χώρας. Η κυβέρνηση μιλάει μέχρι τώρα τη γλώσσα των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων. Το κάνει πολύ σωστά δίνοντας τα μηνύματα που χρειάζεται να ακούγονται από τους πολύ δύσπιστους εταίρους μας.
Ποιος όμως θα κάνει όλα αυτά που απαιτούνται; Ποιος υπουργός θα αποφασίσει να κλείσει ΤΕΙ, νοσοκομεία που δεν είναι απαραίτητα, άχρηστα στρατόπεδα, φορείς που σπαταλούν δημόσιο χρήμα χωρίς λόγο; Αυτά δεν μπορούν να γίνουν ούτε μόνο από τον κ. Στουρνάρα ούτε μόνο από τον κ. Μανιτάκη. Θα χρειασθεί να «σπάσουν αυγά» πολιτικοί, που θεωρούν τίτλο τιμής την εκπροσώπηση της «λαϊκής» πτέρυγας του κόμματός τους. Ποτέ δεν ισχυρίσθηκαν ότι πίστεψαν στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και από όπου πέρασαν άφησαν πίσω ρουσφέτια, τεμπέλικη διαχείριση και κανένα απτό έργο. Στο επίπεδο πάλι των γενικών γραμματέων έχουμε σωρεία πολιτευτών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκλεγούν την επόμενη φορά. Από εκεί που περιμέναμε, δηλαδή, οι υπουργοί να μην είναι και βουλευτές καταλήξαμε να έχουμε αποτυχημένους πολιτευτές σε θέσεις ευθύνης και αποφάσεων.