Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Απομονώνει τη Θράκη από την Ελληνική επικράτεια.

Αρκετοί από εσάς θα πρέπει να θυμάστε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μιλούσαμε για ανταλλάγματα που δεσμεύθηκε να δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Τουρκία, ώστε το τουρκικό προξενείο να δώσει γραμμή για να υποστηριχθεί ο συνδυασμός Γιαννακίδη και η ίδια η Τουρκία να στείλει με λεωφορεία και αυτοκίνητα χιλιάδες άτομα για τον ψηφίσουν. Μερικές ημέρες μετά από ................
την εκλογή του ως περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης τουρκικές εφημερίδες υπενθύμισαν ότι τον εξέλεξαν οι «τουρκικοί» πληθυσμοί της περιφέρειας.
Αρχίσαμε να επιβεβαιωνόμαστε για όσα μιλούσαμε σχετικά με ανταλλάγματα. Δυστυχώς. Θα προτιμούσαμε να είχαμε κάνει λάθος, αλλά λίγες μόνο εβδομάδες μετά από τις εκλογές το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου πρόδωσαν την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη (στην οποία το τουρκικό προξενείο ανέδειξε το δικό τους κομματικό συνδυασμό) και συμμορφώθηκαν με τα ανταλλάγματα που δεσμεύτηκαν να δώσουν. Η κατάργηση της άμεσης σιδηροδρομικής σύνδεσης με την πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι ένα από τα πρώτα ανταλλάγματα βλέπουμε, ίσως το πρώτο, γιατί υπάρχουν και όσα δεν είδαμε ακόμη.
Ακούσατε καμία διαμαρτυρία ή παραίτηση από οποιονδήποτε του συνδυασμού του Γιαννακίδη; Όχι. Από τους αντιπεριφερειάρχες του; Όχι. Κάτι από τον «αγανακτισμένο» υπουργό κ. Ρέππα ή κανέναν υφυπουργό όπως ο γνωστός Σηφουνάκης που πολεμάει την Ορθόδοξη Εκκλησία; Όχι βέβαια, κρίμα γιατί ο Ρέππας ήθελε να δείχνει ότι δεν συμφωνεί με όλα τα καμώματα του ΓΑΠ. Τελικά βιτρίνα ήταν όλα.