Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Πρώτη φορά Αριστερά.

Την αρχή, όπως συνήθως συμβαίνει όταν η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει έναν... εχθρό, την έκανε ο κ. Ν. Φίλης με τη θεωρία ότι μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κινείται στα όρια του Συντάγματος. Ευτυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη χώρα, η άποψη αυτή απεσύρθη κατ’ αρχάς από το Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια από την «Αυγή».
Τη σκυτάλη παρέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδης με τη μάλλον γραφική δήλωση περί «καλσόν»! Ούτε αυτή άντεξε όμως, καθώς ξέφευγε πολύ από τα όρια της λογικής. Εως εδώ σχετικά καλά θα πει κάποιος, αφού η κυβέρνηση επισήμως δεν φαινόταν να ενοχλείται από το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να συμμετάσχουν σε μια συγκέντρωση.
Χθες όμως τα δεδομένα άλλαξαν με τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι το «Παραιτηθείτε» κινείται εχθρικά προς τη χώρα! Η κυρία Γεροβασίλη είπε δηλαδή ότι όσοι εκ των πολιτών συμμετάσχουν στην αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα είναι εχθροί της Ελλάδας. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια τοποθέτηση που προκαλεί αλγεινή εντύπωση και οδηγεί τον πολιτικό διάλογο σε επικίνδυνα μονοπάτια! Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση αποδίδει τέτοιο χαρακτηρισμό σε διαδηλωτές!
Ούτε ο Αντ. Σαμαράς που έβλεπε τις «κρεμάλες» στην ίδια πλατεία, ούτε ο Γ. Παπανδρέου που τον φώναζαν «προδότη» και «υπάλληλο των Αμερικανών», ούτε ο Κ. Καραμανλής που έζησε τον εφιάλτη των Δεκεμβριανών διανοήθηκαν ποτέ να δώσουν τέτοια διάσταση στις διαμαρτυρίες!
Σήμερα μια κυβέρνηση της Αριστεράς, η «πρώτη φορά Αριστερά» που λέει και το γνωστό σύνθημα, αποδίδει μια τέτοια κατηγορία σε πολίτες που θέλουν να διαδηλώσουν! Το μήνυμα που εκπέμπει είναι άκρως επικίνδυνο, καθώς δημιουργεί πόλωση και φανατισμό στη βάση της κοινωνίας! Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η λογική και θα καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορεί να υπάρχουν καλοί και κακοί διαδηλωτές, προδότες και πατριώτες, εχθροί και φίλοι Ελληνες πολίτες!