Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Δυστυχώς οι Ελληνες πολιτικοί δεν διάβασαν το μνημόνιο.

Δυστυχώς οι Ελληνες πολιτικοί δεν διάβασαν το μνημόνιο. Δεν το αξιολόγησαν και δεν το εφάρμοσαν. Αυτό που έκαναν ήταν να επιλέξουν μια άλλη πολιτική, αυτή που πάντα επέλεγαν. Αύξησαν το 2010 τις δαπάνες κατά 4,6 δισ. ευρώ! Αλλαξαν τρεις κυβερνήσεις μέσα σε έναν χρόνο. Εκαναν δύο φορές εκλογές. Επέβαλαν χαράτσια σε όλους, αύξησαν τους φόρους ασφυκτικά, διέλυσαν τον ιδιωτικό τομέα και διέκοψαν τη λειτουργία της οικονομίας.

Στοχοποίησαν όλους τους πολίτες με γενικεύσεις και οδήγησαν στην εκροή των καταθέσεων. Δεν πήραν ούτε ένα εξυγιαντικό διαρθρωτικό μέτρο. Δεν εφάρμοσαν καμία από τις εξυγιαντικές πολιτικές που πρότεινε η τρόικα και έτσι έφεραν την κατάσταση στο ναδίρ. Και φυσικά, αφού έφτασε εκεί το πράγμα, αναγκάζονται τώρα να κόψουν μισθούς και συντάξεις, κάτι που θα βυθίσει την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση.

Αυτά όμως είναι επιλογές των Ελλήνων πολιτικών. Αυτοί επέλεξαν αυτόν τον δρόμο, θέλοντας να κρατήσουν το «μαγαζί» τους, δηλαδή τη νομή του δημόσιου χρήματος και της εξουσίας.

Κανένας από αυτούς δεν λέει αλήθεια. Ούτε οι μνημονιακοί ούτε οι αντιμνημονιακοί. Οι πρώτοι κλαίνε και μαλλιοτραβιούνται σαν τις παρθένες επειδή είναι αναγκασμένοι να εφαρμόσουν μια πολιτική που δεν την πιστεύουν. Οι δεύτεροι υπόσχονται την ουτοπία.