Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στη χώρα του.

Επομένως, ή ο πρωθυπουργός βλέπει το μέλλον και είναι καλύτερα να πιάσει δουλειά σαν μέντιουμ ή έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.
Στο εσωτερικό της χώρας η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και πάει προς το 20%. Οι μισθοί μειώνονται συνεχώς ενώ έρχονται κι άλλες περικοπές δημοσίων δαπανών οι οποίες μέχρι το 2015 θα φτάσουν τα 14 δις ευρώ. Δαπάνες οι οποίες δε θα κοπούν φυσικά από τους συμβούλους, τις επιτροπές, τα έξοδα των βουλευτών και των υπουργών. Θα κοπούν από τους μισθούς μέσω του ενιαίου μισθολογίου που επισπεύδεται, από τις συντάξεις με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, από τις απολύσεις και από τη μείωση των προσλήψεων οι οποίες δε θα γίνονται σε ποσοστό 1 προς 5 αλλά 1 προς 7.
Στο εσωτερικό της χώρας ο κόσμος σταδιακά ξεσηκώνεται και προκαλεί ταραχές όπου πηγαίνουν κυβερνητικά στελέχη. Και δεν πρόκειται για… Συριζαίους ή το ΠΑΜΕ που βγαίνει και διαμαρτύρεται. Απλός κόσμος αγανακτισμένος είναι που σιγά – σιγά βγαίνει από το καβούκι του.
Στο εσωτερικό της χώρας όλοι οι οικονομικοί δείκτες είναι χάλια. Τα έσοδα έχουν βουλιάξει και ο προϋπολογισμός είναι κουρελόχαρτο. Σε λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει πακέτο μέτρων 1,8 δις επιπλέον από αυτά που είχε προβλέψει, προκειμένου να μπαλώσει τρύπες που η ίδια άνοιξε.
Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο εσωτερικό ο κ. Παπανδρέου στο εξωτερικό είναι αισιόδοξος. Θα μου πείτε: πληρώνει τίποτε για να αισιοδοξεί;
Όμως, η εικόνα ενός πρωθυπουργού να προσπαθεί στις Βρυξέλλες να πείσει ότι όλα πάνε καλά μας δημιουργεί απέχθεια. Τίποτε δεν πάει καλά, και ας τα αφήσουν αυτά στην κυβέρνηση να προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Έτσι δε θα πετύχουν τίποτε. Ούτε τους Ευρωπαίους να μας λυπηθούν, ούτε τις αγορές να μη μας χτυπήσουν.
antinews.gr