Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Οι πολίτες δεν υπέκυψαν στα πολωτικά διλήμματα.

Είναι σαφές ότι οι πολίτες δεν υπέκυψαν στα πολωτικά διλήμματα που τέθηκαν τις τελευταίες ιδιαίτερα εβδομάδες και επιβράβευσαν ή απέρριψαν υποψηφίους ανάλογα κυρίως με το έργο τους και όχι με βάση την κομματική τους ταυτότητα.

Οι κομματικοί συσχετισμοί, όπως τουλάχιστον προκύπτουν από την ψήφο του πρώτου γύρου των εκλογών, δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Είναι φανερό όμως ότι οι πολίτες επιθυμούν την αξιοποίηση των πιο ικανών στελεχών,ότι αναζητούν την ανανέωση του πολιτικού και αυτοδιοικητικού προσωπικού. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση οφείλουν να πάρουν υπόψη τους αυτό το μήνυμα.

Οφείλουν ακόμα να αντιληφθούν ότι η ακραία πόλωση δεν βοηθά τελικά κανένα. Ας εξαντλήσουν λοιπόν τη δημιουργικότητα τους, μέχρι την κάλπη της επόμενης Κυριακής σε μια αντιπαράθεση ουσίας, για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, για το πώς μπορεί να αξιοποιηθούν καλύτερα οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας για να βγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από την κρίση και ας αφήσουν στην άκρη τις διχαστικές και όπως αποδεικνύεται, αναποτελεσματικές αντιπαραθέσεις.