Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Ποιος όμως διερωτήθηκε σοβαρά γιατί φτάσαμε ως εδώ;

Οι τελευταίες ημέρες και οι καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο με «πρωταγωνιστές» τη Δικαιοσύνη, την Αστυνομία, την κυβέρνηση και τη Χρυσή Αυγή, έδωσαν τροφή ένθεν και ένθεν για σωρεία υπερβολικών αντιδράσεων.

Εκείνο που  δεν είδαμε όμως είναι μια σοβαρή φωνή να προειδοποιεί για όσα διαδραματίζονται μπροστά μας κι εμείς αντί για το δάσος κοιτάμε το δέντρο.

Σύμφωνοι: τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής  κρίθηκαν προφυλακιστέα. Η κυβέρνηση  διατείνεται σε όλους τους τόνους πως θα πατάξει οποιοδήποτε εξτρεμιστικό στοιχείο και η αντιπολίτευση προφανώς επικροτεί και ζητά και περισσότερη δράση.

Ποιος όμως διερωτήθηκε  σοβαρά γιατί φτάσαμε ως εδώ; Κι επιπρόσθετα  ποιος άραγε έχει αναλύσει τις  επιπτώσεις μιας τέτοιας πολιτικής  αντιμετώπισης εξτρεμιστικών στοιχείων  και φαινομένων σε βάθος χρόνου; Πολύ περισσότερο όταν αυτές οι κινήσεις συνδυάζονται με συνέχιση της οικονομικής πολιτικής που πλήττει μέρα με τη μέρα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας…

Την Παρασκευή  αρχηγός και υπαρχηγός της  Χ.Α κοιμήθηκαν στον Κορυδαλλό. Το ερώτημα είναι που «κοιμούνται» όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, τα στελέχη των οποίων είτε αναλώθηκαν σε στείρες αντιπαραθέσεις στα τηλεοπτικά πάνελ, ή είχαν ήδη φύγει για τριήμερο, σίγουροι πως η… Δημοκρατία είχε και πάλι νικήσει.

«H Eλλάδα θυμίζει επικίνδυνα τη Βαϊμάρη» και με δυο λόγια ισχυρίζεται πως η ανεργία, η φτώχεια, οι κοινωνικές αναταραχές, η άνοδος της εγκληματικότητας και το αίσθημα εθνικής ταπείνωσης θέτουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία.