Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Η χώρα βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε κρίσιμη καμπή .

Τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας έχουν αγγίξει το κόκκινο και πως πρέπει να γίνουν βήματα που θα επαναφέρουν τη χαμένη προοπτική και αισιοδοξία για να μην καταρρεύσει η προσπάθεια.
Το δεδομένο είναι πως η χώρα βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε κρίσιμη καμπή αλλά τώρα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της καταστροφής, αρκεί να κατανοήσουν τις ανάγκες μας αυτοί που έχουν επωμισθεί το βάρος της στήριξης. Ταυτοχρόνως όμως οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι κοινή γνώμη με απαιτήσεις και ανάγκες έχουν και οι χώρες που μας στηρίζουν. Συνεπώς, η πολιτική και ενίοτε επικοινωνιακή διαχείριση του ελληνικού προβλήματος εκ μέρους των ισχυρών της Ευρώπης ξεπερνά τα δικά μας όρια και υπηρετεί πρωτίστως τις δικές τους σκοπιμότητες.
Τώρα λοιπόν που όλα δείχνουν πως ύστερα από λίγο χρονικό διάστημα θα ληφθούν εκ νέου αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης, έχουμε κάθε συμφέρον και πρέπει να μείνουμε με αξιώσεις στο παιχνίδι για να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο το καλύτερο δυνατό. Το πολιτικό σύστημα, που έχει αντέξει πολλές δοκιμασίες τη δραματική τριετία, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει στο παρά πέντε για να... εκδικηθεί την τρόικα και τις εμμονές της.