Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Ζητούν τη μάνα μας και τον πατέρα μας μαζί και τα παιδιά μας να τα πουλήσουμε για… σκλάβους στα… παζάρια.

Οι τροϊκανοί εκπρόσωποι αυτών που λένε τα όποια καλά λόγια δίνουν το δικό τους ρεσιτάλ. Ζητούν τη μάνα μας και τον πατέρα μας μαζί και τα παιδιά μας να τα πουλήσουμε για… σκλάβους στα… παζάρια.
Έχουν ξεφύγει στην κυριολεξία και θέλουν τα… πάντα όλα. Να μη μείνει τίποτα όρθιο, ειδικά στις εργασιακές σχέσεις. Ζητούν πράγματα που αν γίνουν τινάζεται στον αέρα η λεγόμενη κοινωνική συνοχή. Όση τέλος πάντων έχει απομείνει.
Και δείχνουν να αδιαφορούν όχι μόνο για όσα υπέρ της Ελλάδος λένε τα αφεντικά τους, αλλά ουσιαστικά και για τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δείχνουν να ξεχνούν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένες βάσεις για να λειτουργεί. Δείχνουν να αδιαφορούν για τα όσα προβλέπονται σχετικά με την κοινωνική συνοχή των χωρών - μελών.
Και καταθέτουν απαιτήσεις που στο τέλος δεν αποκλείεται να πλήξουν και τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης. Που θα έχουν δηλαδή ως αποτέλεσμα να συρθεί εκ νέου η χώρα σε εκλογές. Ή να δημιουργηθούν καταστάσεις που όλοι απεύχονται. Το τραγελαφικό είναι ότι οι ίδιοι οι τροϊκανοί που ζητούν να εφαρμοστεί ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας, φέρονται να δηλώνουν σε ξένα μέσα ότι το πρόγραμμα που επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα είναι λάθος. Ακόμη και ότι οι συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και τα χαράτσια αυξάνουν την ύφεση και άρα καθίσταται δύσκολη η ανάπτυξη. Και ενώ τα λένε αυτά απαιτούν νέες περικοπές και νέα χαράτσια, τρελαίνοντας όχι μόνο τους κατοίκους αυτής της χώρας αλλά και τους συνομιλητές τους.
Ως εκ τούτου, καλά τα όποια θετικά λόγια, αλλά μήπως να γίνουν και έργα;                 


Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012
Αναζήτηση:Go»