Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Εχοντας πάει στο ΔΝΤ, το ΠΑΣΟΚ θυμίζει κάποιον που έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου και μετά ψάχνεται και δεν βρίσκει τίποτα.

Εχοντας πάει στο ΔΝΤ, το ΠΑΣΟΚ θυμίζει κάποιον που έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου και μετά ψάχνεται και δεν βρίσκει τίποτα.

ΕΚΕΙ αρχίζει το θέατρο παραλόγου που λέγεται κυβέρνηση Παπαδήμου. Για το ΠΑΣΟΚ είπαμε. Οι βουλευτές του έβγαλαν το άχτι δύο ετών, κάνοντας αντιπολίτευση στο πολυνομοσχέδιο. Οι άλλοι δύο όμως, ΝΔ και ΛΑΟΣ, τι ακριβώς πιστεύουν και πρεσβεύουν; Οτι το PSI βγαίνει χωρίς την κοινωνική λαιμητόμο που λέγεται νέα δανειακή σύμβαση; Μα από αυτήν θα βρεθούν τα χρήματα τον Μάρτιο, τόσο για το «μετρητό» στις ανταλλαγές ομολόγων όσο και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το μοντέλο «PSI και εκλογές ατάκα κι επιτόπου» είναι ανεδαφικό. Οπως το ΠΑΣΟΚ χάθηκε στη μαύρα τρύπα του ΔΝΤ έτσι και τα άλλα δύο κόμματα έμπλεξαν σε περιπέτεια στηρίζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το πληρώνει πρώτος ο Γιώργος Καρατζαφέρης που έκανε και το σχετικό σόου έξω από το Προεδρικό ζητώντας Λουκά, όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν τον πολυήθελαν επί της ουσίας.

ΤΟ 2009 μετατρέψαμε το ξεχείλωμα του ελλείμματος σε κρίση δανεισμού και τελικά χρέους. Το 2012 δεν καταλαβαίνουμε ότι η επίλυση του προβλήματος του χρέους - μέσω PSI - δεν κάνει τίποτε για την τρύπα του ελλείμματος. Το κούρεμα των ομολόγων δεν σημαίνει ότι η ελληνική κοινωνία δεν θα ματώσει.

ΑΥΤΟΣ που τα ήξερε όλα αυτά είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Δηλαδή ο Λουκάς Παπαδήμος. Θιασώτης της μαιευτικής μεθόδου - και υπομονετικά στρογγυλός - ο Παπαδήμος οδηγεί σιγά σιγά το πολιτικό σύστημα προς τη δημοσιονομική αλήθεια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: έχει σφηνάκια κώνειο για όλους.