Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Δεν θα μπορεί να πληρώσει κανείς, είτε με δόσεις είτε χωρίς δόσεις!

Ενώ συνεχίζεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα επόμενα δύο χρόνια! Οι «δόσεις» δεν λύνουν το πρόβλημα όταν δεν υπάρχουν «έσοδα» για να εξυπηρετηθούν. Με υπερφορολόγηση, με χαμηλά ή ανύπαρκτα εισοδήματα, με συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και με υψηλή ανεργία, δημιουργείται αργά και σταθερά ένας νέος «φαύλος κύκλος». Θα... «πνιγούμε» στο τέλος από τις διαρκώς συσσωρευόμενες δόσεις!
Τα «χρέη» είναι το «σύμπτωμα». Και οι «δόσεις» είναι ένα «παυσίπονο» που μας ανακουφίζει στιγμιαίως. Ευπρόσδεκτο... Αλλά η αιτία και η «βασική αρρώστια» είναι οι οικονομικές πολιτικές που ακολουθούνται. Εάν δεν αλλάξει λ.χ. ο ΕΝΦΙΑ ουσιαστικά, δεν κοπούν οι «έκτακτες» επιβαρύνσεις-εισφορές, δεν μειωθούν ορισμένοι «έμμεσοι φόροι» σε δύο χρόνια (ίσως και σε λιγότερο) δεν θα μπορεί να πληρώσει κανείς, είτε με δόσεις είτε χωρίς δόσεις! Θα είναι ένα και το αυτό...
Αν δεν πάρει μπροστά η οικονομία, δεν υπάρξει ρευστότητα στην αγορά (ακόμα δεν υπάρχει παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια) και δεν αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν κανένα μέλλον, θα μετατραπούν σε... φιλόπτωχα ταμεία! Βλέπουμε τη χρησιμότητα της αύξησης των δόσεων, δεν είναι όμως και για να... πανηγυρίζουμε, χωρίς να αντιμετωπίζουμε τις «αιτίες»!