Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ψευτοτσαμπουκάδες...


Οι ψευτοτσαμπουκάδες όχι μόνο δεν περνούν, αλλά κοστίζουν ακριβά σε νέα μέτρα στον ελληνικό λαό.

Οποιος αμφιβάλλει, δεν έχει παρά να ανατρέξει στα δύο υπουργικά συμβούλια της περασμένης εβδομάδας και στις απειλές που εκτόξευαν χθες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Αντί λοιπόν να προσπαθούν υπουργοί να ξεφεύγουν από τις υποχρεώσεις τους με διάφορα ελληνικού τύπου επιχειρήματα, ας εντατικοποιήσουν την εργασία τους και ας παραγάγουν έργο. Μόνο έτσι μπορεί να σωθεί η χώρα και να σώσουν κι αυτοί την πολιτική τους καριέρα.

Γιατί αν για παράδειγμα η κυβέρνηση είχε αναδιαρθρώσει τον ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό δεν θα αλώνιζαν τώρα οι φοροφυγάδες.

Γιατί αν η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει νωρίτερα διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για τις καταθέσεις των Ελλήνων εκεί, ενδεχομένως να είχε εισπράξει σημαντικά ποσά.

Γιατί αν ο αναπτυξιακός νόμος είχε ψηφιστεί τον Μάρτιο του 2010, όπως ήταν η πρώτη δέσμευση, αλλιώς θα ήταν η κατάσταση στις επενδύσεις.

Γιατί αν είχε απλοποιηθεί το σύστημα της δημιουργίας επιχειρήσεων από τις αρχές του 2010, διαφορετικό θα ήταν σήμερα το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πολλά τα γιατί και μία πολύ μεγάλη απορία.

Αφού, όπως λένε πρωθυπουργός και υπουργοί, ακόμα και αν η τρόικα δεν επέβαλλε τις μεταρρυθμίσεις, θα έπρεπε να τις κάνουμε, ώστε να γίνει η χώρα ανταγωνιστική, γιατί επιτέλους δεν προχωρούν με ταχύ βήμα; Ο λαός στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων.

Γκρεμίστε επιτέλους το βαθύ κράτος-δυνάστη πριν μας καταστρέψει όλους.