Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Ο αντιπρόσωπος του Ελληνα...

Ο αντιπρόσωπος του Ελληνα...
Εδώ γεννηθείς το 1950 απεδείχθη ότι ήταν ιδρυτικό μέλος του ΚΚΕ το 1924! Τρέμε επιστημονική φαντασία. Το ταξίδι στον χρόνο ξεκίνησε στην Ελλαδάρα. Ομολογώ ότι δεν μπορώ να διακρίνω τις διαφορές μεταξύ γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης. Ισως να είναι ο μοναδικός Ελληνας. Σε αυτήν τη χώρα ο καθένας αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετείται επί παντός του επιστητού που λέμε. Γνωρίζει την καλύτερη θεραπεία για κάθε ασθένεια. Είναι γιατρός. Με μεγάλη αυτοπεποίθηση σου λέει τι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το τάδε ή το δείνα πρόβλημα. Συνήθως σχολιάζει τους επαγγελματίες γιατρούς. Είτε δεν ξέρουν είτε τα συμφέροντα τους αναγκάζουν να προτείνουν τις λάθος θεραπείες. Προφανώς είναι και φαρμακοποιός.
Γνωρίζει το φάρμακο για πάσα νόσο και πάσα μ? Είναι νομικός. Μπορεί να σου πει τι ακριβώς πρέπει να κάνεις σε μια σύνθετη νομική διαμάχη. Ποια χαρτιά χρειάζεσαι (συνήθως παραπέμπει στην ίδια περίπτωση που έτυχε στον γαμπρό του συμπέθερου του μπατζανάκη της γειτόνισσας). Μηχανικός είναι άριστος. Γνωρίζει τα της Πολεοδομίας, τις τρύπες της νομοθεσίας, τα κενά του συστήματος. Συνήθως δε έχει άκρες. Ξέρει κάποιους που ξέρουν κάποιους που ξέρουν τους αρμόδιους. Εργατολόγος! Περιγράφει τα θέματα ασφαλιστικών εισφορών, προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, διαδοχικές ασφαλίσεις και άλλα πολλά. Οταν γίνεται σεισμός θυμάται τις γνώσεις γεωφυσικής και σεισμολογίας. Γνωρίζει τις ασφαλείς μεθόδους πρόβλεψης, τα μέτρα προστασίας. Είναι στατιστικός (ή στατιστικολόγος κατά το κοινώς λεγόμενο). Κρίνει τις δημοσκοπήσεις «που πέσαν' άλλη μια φορά έξω». Τους τα 'λεγε αυτός αλλά τα συμφέροντα δεν άφηναν να ακουστεί η φωνή του. Τον πνίγει το δίκιο. Γνωρίζει τον νεκρό (ή τους νεκρούς) που είναι θαμμένοι στην Αμφίπολη. Με αφοπλιστική απλότητα σου περιγράφει ακριβώς πότε, γιατί και ποιος έχτισε τον τάφο.
Παλιότερα ήταν και μηχανικός αυτοκινήτων αλλά αυτό πλέον είναι χαμηλής αξίας γνώση και την αφήνει σε άλλους. Γνωρίζει τέλεια όλα τα ιστορικά γεγονότα. Για τον πόλεμο στη Συρία, για τον εμφύλιο, για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αλλά και σε κάθε μέρος του πλανήτη. Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τέλεια ό,τι συμβαίνει και μπορεί να το ερμηνεύσει είναι ο Ελληνας! Πρέπει, λοιπόν, να αναρωτηθούμε γιατί ξαφνικά από το πουθενά (άσε που και γι' αυτό υπάρχουν ερμηνείες) ο αντιπρόσωπος του Ελληνα (τέως αρχισυντάκτης της «Αυγής» και πρωτοετής φοιτητής) τοποθετήθηκε για το ζήτημα εθνοκάθαρση ή γενοκτονία; Θέλει πολλή σκέψη να αναρωτηθούμε αν μας ψεκάζουν; Αυτό άλλωστε πιστεύει το ένα τρίτο του πληθυσμού. Κάτι θα υπάρχει...