Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν τα εσωτερικά τους.


 Ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν τα εσωτερικά τους, ν' αποφασίσουν ποιοι είναι και τι θέλουν και μετά να προχωρήσουν στη χάραξη της όποιας πολιτικής κρίνουν ότι θα υπηρετήσει καλύτερα το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, τα όσα λένε και διακηρύσσουν θα έχουν προπαγανδιστική και μόνο αξία.
Αλλωστε, πολλά απ' αυτά δεν διακρίνονται για στοιχειώδη έστω σοβαρότητα. Μόλις προ 15ημέρου είχε εκτοξεύσει ο Τσίπρας στη ΛΑΡΚΟ τη γνωστή σαχλαμάρα για επαναφορά με μια διάταξη των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, αλλά αυτό το τριήμερο στη Συνδιάσκεψη ξαναφόρεσε το «κοστούμι» του συμβιβαστικού που είχε βάλει στη συνάντηση με τους πρεσβευτές, δυσαρεστώντας, όπως φαίνεται, αρκετούς από τους παρόντες.
Παράλληλα, το Σάββατο είχε φροντίσει να κουφάνει όσους διάβασαν τη δήλωσή του στα «ΝΕΑ» με την οποία υποστήριξε ότι αν είχε εφαρμοστεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα για την καταβολή μισθών και συντάξεων, αλλά θα μας είχαν περισσέψει και κονδύλια και για την ανάπτυξη.
Δυστυχώς εκείνο που δεν θέλουν να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες με τις οποίες κάποια στιγμή θ' αναμετρηθούν, θέλοντας και μη. Τέτοιου είδους εκκρεμότητες τα σοβαρά κόμματα φροντίζουν και τις λύνουν πριν από τις εκλογικές αναμετρήσεις, γιατί πιστεύουν ότι το εκλογικό σώμα οφείλει να γνωρίζει τι θα πρέπει να περιμένει αν ψηφίσει το ένα κόμμα ή το άλλο.
Καλή και χρήσιμη είναι η περιγραφή των δύσκολων στιγμών που περνάμε, αλλά η δουλειά των πολιτικών και των κομμάτων είναι να σχεδιάζουν και να προτείνουν λύσεις. Και να τις εφαρμόζουν όταν τους ανατεθεί να το κάνουν.