Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Το νέο ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτε κοινό με το παλιό, εκτός από τα στελέχη του που παραμένουν... ίδια!

Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία ενδεχομένως να αποτελέσει το ένα σκέλος μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αρχίζει να αποκαλύπτει από τώρα, όλα όσα δεν θα δύναται να κρύψει και να ξεπεράσει αύριο.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου (κυρίως πράσινη και δευτερευόντως γαλάζια) "ανοίγει" τη διαφθορά στο δημόσιο, εκθέτει ολόκληρο το χώρο - προκειμένου να έχει τη σιωπηρή, έστω, αποδοχή της κοινής γνώμης, όταν θα αρχίσουν οι καταργήσεις οργανισμών και υπηρεσιών, η άρση της μονιμότητας και οι απολύσεις υπαλλήλων.
Εν όψει εκλογών, οι αποκαλύψεις των κυκλωμάτων διαφθοράς, σίγουρα θα πείσουν πολλούς νομοταγείς πολίτες ότι κάτι άρχισε να αλλάζει και σίγουρα αρκετοί από αυτούς θα ρίξουν την ψήφο τους σ’ εκείνους που δίνουν εγγυήσεις νομιμότητας. Και,
Επειδή από τον Ιούνιο και ύστερα έρχονται μαύρες μέρες για τα λαϊκά και μικρομεσαία στρώματα και επειδή από τα δυο αγαθά που έταζαν οι Ρωμαίοι στα πλήθη (άρτον και θεάματα), θα κοπεί το πρώτο (ο άρτος), θα είναι πολύτιμα τα θεάματα, δηλαδή οι σκανδαλώδεις αποκαλύψεις!
Με άλλα λόγια, το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο επικοινωνιακός αριστοτέχνης και ο ιδιοφυής τακτικιστής, παραμένει στην ουσία του αμετάβλητο και απλώς εκμεταλλεύεται την αλλαγή ηγεσίας του προκειμένου να παρουσιάσει μια ακόμη μεταμόρφωσή του (οβιδιακή, κατά κανόνα) ως... μετασχηματισμό του.
Και το άσχημο είναι, ότι θα πείσει αρκετό κόσμο να το εμπιστευθεί και πάλι. κάνοντάς τον να πιστέψει ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ αποχώρησε - ενώ μόνο αποσύρθηκε προσωρινά και ότι το νέο ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτε κοινό με το παλιό, εκτός από τα στελέχη του που παραμένουν... ίδια!