Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Μια φορά και ένα καιρό υπήρχε μια αντιεξουσιαστική ομάδα που έλεγε παραμύθια για να πιάσει στον ύπνο τους καθεστωτικούς εξουσιαστές.
Έλεγε για παράδειγμα. Την απόσυρση θα την κρατήσουμε και θα αλλάξουμε κάποιες λεπτομέρειες που αδικούν τους φτωχότερους.

Για μέρες οι εφημερίδες έγραφαν ότι θα αλλάξει το ποσό της επιδότησης που αφορά στα ακριβά αυτοκίνητα. Ο εχθρός αποκοιμήθηκε.

Και ξαφνικά... πάπαλα η απόσυρση. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός.
Η σέχτα των αντιεξουσιαστών χτυπάει πάντα αιφνιδιάζοντας. Εκεί που ο εχθρός έχει επαναπαυθεί.

Μια μικρή και σοσιαλιστική λεπτομέρεια είναι η αύξηση των τελών κυκλοφορίας. Ο αυθαιρετούχος Σουφλιάς την είχε επικαλεστεί ώστε να χρηματοδοτήσει την απόσυρση. Η αντιεξουσιάστρια Μπιρμπίλη και ο σύντροφός της Παπακωνσταντίνου που έγινε χαλίφης στην θέση του Αλογοπετυχημένου κράτησαν την αύξηση και απέσυραν την απόσυρση. Καθαρές πράξεις και σοσιαλιστικές.

Ο Αλογοπετυχημένος για τις πολιτικές του επιλογές τα φόρτωσε στην απογραφή. Ο αναρχοαυτόνομος σοσιαλιστής τα ρίχνει στο μεγάλο έλλειμμα. Γαλαζοπράσινες ομοιότητες.

Όμως η κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα όσων βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Θα τους δώσει καμιά 300 ευρώ. Ούτε ένα ευρώ την ημέρα. Αυτά που κορόιδευαν επί κουρασμένου.

Έτσι οι φτωχοί θα μπορούν να αγοράζουν ένα μπουκαλάκι νερό να πνίξουν τον πόνο τους. Οικολογικά.

Τα οποία 300 ευρώ θα τα πάρουν αμέσως με το άλλο χέρι. Αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα και βενζίνη.

Αν και νομίζω ότι αυτό θα το κάνουν για το καλό μας. Για την υγεία μας. Τέλος το κάπνισμα, τέλος το ποτό, για τα ξενύχτια δεν το συζητάμε, τέλος και οι μετακινήσεις. Ξέρετε πόσα τροχαία γίνονται κάθε μέρα; Να τρακάρετε και να έχουμε άλλα;

Η αναρχοαυτόνομη φροντίζει για εμάς πριν από εμάς.
Όσο για την υπόσχεση ότι δεν θα μπουν φόροι, ε, λέμε και κανένα παραμύθι να περνάει η νύχτα.

Καληνύχτα. Αύριο ξημερώνει μια άλλη πράσινη μέρα. Κάναμε ήδη το πρώτο βήμα για να γίνουμε Δανία.