Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Η κυβέρνηση αυτή έχει μια κακή σχέση με τον... χρόνο!

Η κυβέρνηση αυτή έχει μια κακή σχέση με τον... χρόνο! Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι οι υπουργοί της λαμβάνουν τώρα αποφάσεις που θα έπρεπε να είχαν λάβει αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου. Ξεκίνησαν όμως από την Αθήνα και πήγαν, σε απλά ελληνικά, στη Θεσσαλονίκη μέσω Σπάρτης...
Τα παραδείγματα πολλά: Από την υπόθεση του Ελληνικού, για την οποία μόλις πριν από 48 ώρες ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι προχωρεί κανονικά και στο πλαίσιο αυτής είναι και η δημιουργία καζίνου, μέχρι τη δημοσιονομική προσαρμογή και το Μεταναστευτικό. Ειδικά για το τελευταίο είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχετικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή προβλέπεται η δημιουργία «κλειστού τύπου» κέντρων ταυτοποίησης. «Αμυγδαλέζες παντού», όπως θα έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση!
Αυτή η διαφορά... φάσης δεν θα είχε κόστος για τη χώρα, εάν ζούσαμε όλοι σε μια κανονικότητα. Ωστόσο, μέσα στον καιρό της κρίσης ο χρόνος είναι... χρήμα, κάτι άλλωστε που αποδείχθηκε και με το τρίτο Μνημόνιο, που ήταν πιο «σκληρό» από τα μέτρα που διαπραγματευόταν η Αθήνα στο τέλος του 2014.
Στον τομέα των επενδύσεων, επίσης, η καθυστέρηση που υπήρξε ήταν αρκετή για να εκπέμψει το λάθος μήνυμα στο εξωτερικό και τρόμαξε τους δανειστές, με αποτέλεσμα να πιέσουν για νέα φορολογικά μέτρα, αμφισβητώντας τις δυνατότητες της κυβέρνησης να προσελκύσει ξένα κεφάλαια.
Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στη χώρα εάν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 η νεοεκλεγείσα -τότε- κυβέρνηση προχωρούσε με ταχείς ρυθμούς την υλοποίηση αυτών που σήμερα κάνει... Δυστυχώς δεν το έπραξε, «χάθηκε» μέσα σε ιδεοληψίες και ανεδαφικές προτάσεις και τώρα «τρέχει» για να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα και να «κλείσει» την πολυσυζητημένη αξιολόγηση έως τις 15 Απριλίου, διότι σε διαφορετική περίπτωση «καήκαμε»,