Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

...Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου από την εφαρμογή του σχεδίου, στους δήμους θα υπάρξει, με τη μείωση του αριθμού των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, εξοικονόμηση της τάξης του 55%, ενώ στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης – στις αιρετές περιφέρειες – η μείωση θα φτάσει στο 45%!

Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση στους δήμους:

Σήμερα υπάρχουν 914 δήμαρχοι και 120 κοινοτάρχες, 16.510 δημοτικοί σύμβουλοι και 24.100 τοπικοί σύμβουλοι. Με το νέο σχέδιο οι δήμαρχοι θα είναι έως 370, κοινοτάρχες δεν θα υπάρχουν, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι θα φτάνουν έως 7770 και οι τοπικοί σύμβουλοι έως 14.460. Με τον «Καλλικράτη» τα έξοδα παράστασης των δημάρχων δεν θα υπολογίζονται με βάση τα τακτικά έσοδα του δήμου, αλλά θα καθορίζονται ως ένα ποσοστό επί των συνολικών αποδοχών του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ θα μειωθούν και οι αντιδήμαρχοι κατά 1200.

Στο δεύτερο βαθμό σήμερα έχουμε τους νομάρχες, ενώ υπάρχουν και οι διορισμένοι περιφερειάρχες, ήτοι:

Ο αριθμός των νομαρχών, των περιφερειαρχών, των προέδρων των συμβουλίων, των αντινομαρχών και αντιπεριφερειαρχών και τα μέλη των νομαρχιακών συμβουλίων φτάνουν στους 1802. Με το σχέδιο «Καλλικράτης» ο αριθμός αυτός θα περιοριστεί στους 809!
Εννοείται ότι οποιαδήποτε έκδοση ελληνικού κρατικού ομολόγου από εδώ και πέρα δεν έχει καμιά σχέση με τις προηγούμενες, καθώς πλέον η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες υπό την εξουσία του ΔΝΤ.
Από τη στιγμή όμως που καθίσταται προφανές ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν φέρνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα για λόγους αδυναμίας εξεύρεσης δανείων, λογικό είναι να αναζητήσει κανείς για ποιους λόγους το φέρνει.
Ο βίος και η πολιτεία αυτού του μισητού διεθνούς οργανισμού που εξευτελίζει την κρατική κυριαρχία των χωρών που πέφτουν στα νύχια του, μας δίνει την απάντηση για τους επιδιωκόμενους ανομολόγητους στόχους της κίνησης του πρωθυπουργού.
Οπου πάει το ΔΝΤ εξαπολύει κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Απελευθερώνει τις απολύσεις και εκτοξεύει την ανεργία στα ύψη. Εκποιεί ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία. Αποδομεί το κοινωνικό κράτος, περικόπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές.
Καταστρέφει τα δημόσια συστήματα παιδείας και υγείας προσπαθώντας να ιδιωτικοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος τους. Αυξάνει κατά 3 ή 5 ή και περισσότερες μονάδες τον ΦΠΑ. Αυξάνει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εισιτηρίων των λεωφορείων και πάει λέγοντας... Αυτή δηλαδή είναι η μοίρα που περιμένει πλέον τους Ελληνες.
Μαζική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μεσαίων και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, με στόχο την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των πλουσιότερων.