Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Ελλάδα θα προχωρήσει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία ...

Οι τραπεζίτες στεγνώνουν την αγορά από ρευστό παρόλο που το παράθυρο ευκαιρίας σταδιακά κλείνει. Οι πλουσιοι στελνουν τα λεφτά τους στην Ελβετία. Όλοι τους βολεύονται και κάπου εκεί, αργά αργά ο λαός ξεπερνά την διχαστική προπαγάνδα και τον κοινωνικό αυτοματισμό και μαζικοποιεί κινήματα απειθαρχίας. Η εξέγερση είναι προ των πυλών και απειλεί να δώσει Ιστορικές δικαιολογίες στον Παπανδρεου αντίστοιχες με του έκπτωτου τ. Βασιλιά ή του μ. Χριστοδουλου. (ξερετε τώρα “υπόγραψα με την τρόικα μα δεν χαμογελούσα”, “δεν συναντήθηκα ποτέ μαζί τους” και ” δεν ξέρω τι έγινε εκείνη την εποχή είχα διάβασμα” κλπ.. κλπ).
Εξέγερση που θα παρασύρει και πρωτοκλασάτα στελέχη από αυτά που σήμερα σώζουν την χώρα σε βάρος των πολιτών της και αποφεύγουν να κάνουν οικονομία πολιτικού κεφαλαίου, παραδομένα πλήρως στην πρόσκαιρη εύνοια των ΜΜΕ. Θυμίζω ότι αυτή η εύνοια χάθηκε για τον Καραμανλή μέσα σε ένα ζεστό φθινοπωρινό απόγευμα στην ΔΕΘ.
Καλό σενάριο: μόλις αρθεί η λεπτομέρεια Παπανδρέου με οποιονδοίποτε τρόπο η ρημαγμένη Ελλάδα θα προχωρήσει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία έχοντας κάνει με την καθυστέρηση της πάρα πολύ πλούσιους, πάρα πολλούς κερδοσκόπους και πάρα πολλούς Έλληνες πάμφτωχους. Είτε έτσι είτε αλλιώς η χρεοκοπία είναι δεδομένη το 2013 παρεκτός εάν υπάρξει κολοσσιαίων διαστάσεων κύμα ανάπτυξης πάνω από 5-6% ή καταστραφεί ο κόσμος νωρίτερα.
Κακό σενάριο: Η Ευρώπη μέσω καθυστερήσεων και δήθεν ολιγωριών στέλνει πάλι τον Παπανδρέου στο Καστελόριζο από όπου ανακοινώνει στάση πληρωμών, πάγωμα καταθέσεων, αναδιάρθρωση χρέους, δήμευση περιουσιακών στοιχείων Ασφαλιστικών φορέων, και διαφεύγει στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη ακαθόριστης διάρκειας όπου… τελικά υποκύπτει στις πιέσεις ισραηλινών ώστε να δεχτεί το άσυλο που του προσφέρουν. Στην Αθήνα ξεσπούν ταραχές. Το σενάριο αυτό γίνεται χειρότερο όταν μετά 10 χρόνια ο Παπανδρέου επιστρέφει από την “αυτοεξορία” του και μαζευόμαστε όλοι στο Αεροδρόμιο για υποδοχή.
Χειρότερο Σενάριο: Τελειώσουν τα λεφτά νωρίτερα ή λήγει το μνημόνιο ομαλά και μας κρεμούν οι ξένοι σε ένα νέο μηχανισμό στον οποίο θα ζούμε περίπου ως λαθρομετανάστες άνεργοι σε κούτες και παγκάκια. Ο όρος μόνιμος μηχανισμός προδιαγραφεί και το μέλλον μας.