Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Των τελευταίων ημερών προδίδει την ελαφρότητα και την έλλειψη στοιχειώδους ευθύνης .

Δυστυχώς, τα δύο τελευταία χρόνια οι εξαιρέσεις τείνουν να γίνουν ο κανόνας, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται εκ των έσω η πολιτική με εξαλλοσύνες και χυδαιότητες που προκαλούν ανατριχίλα. Τώρα που η χώρα φάνηκε να παίρνει μια πορεία σταθεροποίησης και η κοινωνία άρχισε εκ νέου να ελπίζει σε μια κάποια προοπτική, το πολιτικό σύστημα έβαλε φουρνέλο και άρχισε τις προβοκάτσιες στον εαυτό του δίνοντας χώρο στους αρνητές του.
Ενα παράδειγμα και μόνον των τελευταίων ημερών προδίδει την ελαφρότητα και την έλλειψη στοιχειώδους ευθύνης εκ μέρους των πολιτικών, καθώς η ρουκέτα του κ. Π. Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν κουμπαρά προς εξαγορά βουλευτών αντί να απομονωθεί ως παιδαριώδες ατόπημα βρήκε μιμητές εκατέρωθεν. Δεν μπορεί η Αριστερά να χρησιμοποιεί οχετούς λάσπης για οιονδήποτε σκοπό. Αν είχε κάτι να ΄πει επί της ουσίας όφειλε να το κάνει με ξεκάθαρο τρόπο και ονόματα.
Δυστυχώς, η επιπολαιότητα του κ. Σκουρλέτη δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Ακολούθησε ομοβροντία από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνον στήριξαν το ολίσθημα αλλά προέβαλαν και γελοία επιχειρήματα για να ενισχύσουν τη συνωμοσιολογική τους προσέγγιση ενώ προσεφέρθησαν και θέσεις στα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όσους αρνηθούν να ψηφίσουν για Πρόεδρο! Η σκοπιμότητα προφανής, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ για κάποιον λόγο εκτίμησε ότι ενδεχομένως να προκύψει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των «180» και θέλησε να ακυρώσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο κόντρα στις προβλέψεις του Συντάγματος που θέλει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για την ανάδειξη του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα. Σε αυτόν τον κατήφορο, δυστυχώς, και από την άλλη πλευρά της κυβέρνησης υπήρξαν ορισμένες εξίσου αστείες δηλώσεις που πρέπει να απομονωθούν. Το δημοκρατικό παιχνίδι έχει κανόνες στους οποίους οφείλουν σεβασμό οι πάντες χωρίς εκπτώσεις.