Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Με αυτόν τον τρόπο θα κυβερνήσουν, αν ποτέ έρθει αυτή η ώρα;

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενοι μάλιστα από κάποια μέλη κάποιας Επιτροπής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έκαναν λέει έλεγχο σε… αστυνομικούς.
Φορούσαν πολιτικά εκτελώντας υπηρεσία στο Κέντρο της Αθήνας και η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε… έλεγχο. Ολως τυχαίως υπήρχε και μια κάμερα και το βίντεο από τη σκηνή κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδες. Υπήρξαν και φωτογραφίες των αστυνομικών με πολιτικά.
Κυκλοφόρησαν και αυτές. Και από αστυνομικοί με πολιτικά έγιναν… διάσημοι. Σίγουρα οι συγκεκριμένοι θα δυσκολευτούν να επιτελέσουν το έργο τους ξανά με πολιτικά. Σίγουρα δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος σε κάποια μυστική αποστολή για την πάταξη του κοινού ή του οργανωμένου εγκλήματος.
Ομως το θέμα δεν είναι μόνο αυτό, αν και είναι σοβαρό να βγαίνουν τέτοια στοιχεία ειδικά από ένα κόμμα που κόπτεται περί των προσωπικών δεδομένων. Είναι ακόμη βαθύτερο. Διότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενοι πιθανότατα την ιδιότητά τους, έπραξαν ακριβώς αυτό που στηλίτευαν.
Επραξαν, με έναν άλλο τρόπο αυτό που έπραξαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Επιχείρησαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ξεχνώντας κάτι βασικό. Οτι δεν είναι πλέον το κόμμα του 3 με 4%. Είναι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Είναι το κόμμα που από την Κυριακή ζητά εκλογές για να έρθει στην εξουσία και να κυβερνήσει τη χώρα. Είναι το κόμμα που θέλει να σώσει τη χώρα από τη σημερινή… κακή κυβέρνηση.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν κάνει…. χάπενινγκ για να παίζει στις τηλεοράσεις ή στο Διαδίκτυο. Δεν λειτουργεί ως κρατικό όργανο.
Με πράξεις όπως αυτή επιβεβαιώνει όσους λένε ότι οι όψιμοι αντεξουσιαστές γίνονται οι χειρότεροι εξουσιαστές. Διότι ο έλεγχος των αστυνομικών έρχεται να προστεθεί στα όσα οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ λένε για ειδικά δικαστήρια που θα στηθούν για τους σημερινούς υπουργούς λόγω των αποφάσεων που λαμβάνουν.
Είναι έτοιμοι να φορέσουν τη δικαστική τήβεννο όπως φαίνεται αλλά και τη στολή του αστυνομικού. Με αυτόν τον τρόπο θα κυβερνήσουν, αν ποτέ έρθει αυτή η ώρα;
Αντικαθιστώντας τις Αρχές; Το κράτος και τον τρόπο λειτουργίας του; Δηλαδή τι θα κάνουν αν οι πολίτες επιλέξουν να αναθέσουν κάποια στιγμή σε αυτούς την εξουσία; Θα κατεβαίνουν και θα ελέγχουν τα στοιχεία των αστυνομικών; Μήπως και των στρατιωτικών; Των πολιτών που κυκλοφορούν ίσως;
Πάντως είναι εκπληκτικό και το γεγονός πως ήξεραν ότι είναι αστυνομικοί. Πώς άραγε έγινε αυτό; Πώς έτυχε και δεν ήταν απλοί πολίτες;