Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

.Η κοινωνία πέραν πάσης προσδοκίας επέδειξε ωριμότητα και ανοχή.

Με ρεαλισμό και κοινή λογική μπορεί να βρεθεί λύση και στα δυσκολότερα των προβλημάτων, στον βαθμό που όλες οι πλευρές αισθάνονται το βάρος των ευθυνών τους και του ρόλου τους στο παιχνίδι της Δημοκρατίας. Συνεπώς, την ώρα που οι πάντες αποδέχονται πως η χώρα δεν χρειάζεται και πρωτίστως δεν αντέχει εκλογές, όλα τα άλλα περιττεύουν και οφείλουν όλες οι πλευρές να αναζητήσουν σημεία επαφής και συνεννοήσεως ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα.
Εγωισμοί, μικροκομματικές στοχεύσεις και παίγνια δεν χωρούν σε τόσο σοβαρά θέματα που λειτουργούν καθοριστικά για την πορεία της χώρας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Καθαρές κουβέντες, με υπέρβαση από παρεξηγήσεις και εντάσεις των ημερών, για να οικοδομηθεί εκ νέου πεδίο πολιτικής συνεννόησης και προώθησης του κυβερνητικού έργου σε νέες βάσεις, με ορίζοντα μακράς πνοής.
Η παρούσα κυβέρνηση έκλεισε έναν χρόνο ζωής και μέσα στις δυσκολίες της εποχής μπορεί κανείς συνολικά να της αναγνωρίσει θετικό αποτέλεσμα. Η κοινωνία πέραν πάσης προσδοκίας επέδειξε ωριμότητα και ανοχή. Τώρα είναι η στιγμή για το επόμενο καθοριστικό και στέρεο βήμα, που θα ξεπερνά καχυποψίες και φοβίες με την καλύτερη δυνατή επιλογή πολιτικών στελεχών από τα τρία κόμματα και στο ανώτερο δυνατό επίπεδο ώστε να γυρίσει σελίδα. Κάθε άλλη σκέψη το λιγότερο που προκαλεί είναι νέες αβεβαιότητες, αν δεν οδηγεί με ακρίβεια σε περιπέτειες τον τόπο.
Το επίμαχο ζήτημα της ΕΡΤ μπορεί να λυθεί γύρω από ένα τραπέζι με σωφροσύνη και ανοικτό πνεύμα εκ μέρους των τριών πολιτικών αρχηγών, δεδομένου ότι όλοι τους συμφωνούν πως το παλιό καθεστώς της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έκλεισε τον κύκλο του.