Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Εξευτελίσατε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ...

Ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας βολοδέρνουν άπραγοι και άνεργοι ικετεύοντας για κάποιο μεροκάματο κι ας είναι επιπέδου Μπαγκλαντές. Εξευτελίσατε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια βουτώντας από τραπεζικούς λογαριασμούς και τις τελευταίες αποταμιεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί το φοροεισπρακτικό σας σχέδιο. Εξαφανίσατε το χαμόγελο από τα χείλη του Ελληνα και δεν του παρέχετε καν αντικαταθλιπτικά σε... καλή τιμή.

Κάνατε τα περήφανα γηρατειά καταραμένα γηρατειά και τα παιδιά τους άστοργα γιατί απλά δεν μπορούν να φροντίσουν ούτε τις δικές τους οικογένειες. Μετατρέψατε σε σύγχρονους δούλους κι αυτούς που θεωρητικά είναι τυχεροί γιατί έχουν δουλειά, καθώς τα αφεντικά, με κάθε νέα απαίτηση για υπερεργασία και περικοπή αποδοχών, υπενθυμίζουν απειλητικά την κατάσταση του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων. Εξαφανίσατε το όποιο κοινωνικό κράτος υπήρχε και τρέμουμε όλοι μην τυχόν και αρρωστήσουμε.

Και μετά από όλα αυτά κομπορρημονείτε γιατί οι θυσίες μας έπιασαν τόπο και η χώρα γλίτωσε τα χειρότερα από μια χρεοκοπία. Επαίρεστε για το πρωτογενές πλεόνασμα που πετύχατε και αδιαφορείτε για το έλλειμμα στοιχειώδους ευαισθησίας που δείχνετε στην αντιμετώπιση ενός ολόκληρου λαού.

Ε, λοιπόν, αρκετά με τη διάσωσή μας. Δεν αντέχουμε άλλο. Και κυρίως δεν αντέχουμε άλλο τα ψέματα και τα παραμύθια . Αδιαφορούμε δε για το success story και τους κίβδηλους επαίνους των δανειστών για τις δήθεν επιτυχίες μας. Ούτε κρύο ούτε ζέστη αν θα μας κάνουν τη χάρη να επιμηκύνουν την αποπληρωμή του χρέους κι αν θα μειώσουν τα επιτόκια.

Κρύο όμως λόγω των φόρων στα καύσιμα και πιο πολύ κρύο στις καρδιές μας γιατί ουδείς, μηδέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαιρουμένης, μιλάει πια για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών. Ακόμα κι αυτοί τώρα το άλλαξαν το τροπάρι και μιλούν για την αναγκαιότητα πρωτογενούς πλεονάσματος. Κι όπως μάθαμε πλέον πολύ καλά, το πρωτογενές πλεόνασμα προκύπτει μόνο με την αύξηση  των οικογενειακών ελλειμμάτων και την αύξηση του ελλείμματος κοινωνικών παροχών, μισθών, συντάξεων και υπόλοιπου αποταμίευσης.