Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Τι μας λένε δηλαδή οι τρεις αρχηγοί που ανέλαβαν να μας κρατήσουν στο ευρώ;

Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα το 2012
- Κατέληξαν σε χάραξη εθνικής στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης

Τι μας λένε δηλαδή οι τρεις αρχηγοί που ανέλαβαν να μας κρατήσουν στο ευρώ;
Ότι μέχρι τώρα δεν είχαμε εθνική πολιτική.

Άρα η πολιτική που ακολουθούσαν ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια τον Βενιζέλο και ο Παπαδήμος με τον Βενιζέλο που τους στήριζε και ο Σαμαράς, ήταν αντεθνική και γιατί όχι επιζήμια για τη χώρα. Άρα προδοτική.

Μας είπαν ακόμα ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα μέσα στο 12. Αυτό δα έλειπε.

Ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μας οι προεκλογικές δεσμεύσεις τους ότι όχι απλά δεν θα πάρουν νέα μέτρα αλλά και πως θα δώσουν μάχες για να εξαλειφθούν οι δυσμενείς όροι του μνημονίου το οποίο ψήφισαν οι ίδιοι αλλά και εν πολλοίς το διαπραγματευτήκαν οι ίδιοι.

Το θέμα επομένως δεν είναι ότι δεν θα γίνουν νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά πότε θα αρχίσουν να ας αφαιρούν βάρη από όλους και όχι μόνο από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Με το να φθάσουμε όλοι στα όρια της φτώχειας και της ανέχειας, δεν νομίζω ότι λύνεται το πρόβλημα της χώρας. Το αντίθετο μάλιστα. Αν σταματήσει η αιμορραγία και η εξαθλίωσης της μεσαίας τάξης μόνο τότε θα πάρει μπροστά η κατανάλωση που είναι και η βασική φιλοσοφία του καπιταλιστικού συστήματος.

Και η πολυπόθητη ανάπτυξη θα έρθει μόνο όταν θα αρχίσει και πάλι να κινείται το χρήμα. Τότε θα ανοίξουν δουλειές και τότε θα πληρώνονται φόροι και ασφαλιστικές εισφορές που σήμερα πάνε άπατες.

Πάντως το γεγονός ότι μαζεύονται , τα λένε και τα ξαναλένε, ζυμώνονται και ξαναζυμώνονται και ακόμα δεν έχουν καταλήξει τι ακριβώς θα κάνουν και πως θα το κάνουν, εμένα έχει αρχίσει και με φοβίζει πως στο τέλος, όχι αναδιαπραγμάτευση δεν θα δεχθούν οι ξένοι αλλά ούτε καν την επιμήκυνση των μέτρων προσαρμογής την οποία την είχαμε προεκλογικά στο «τσεπάκι» μας.