Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Κατά το παρελθόν σε μια από τις συνεντεύξεις του ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει θαυμαστής του Μάο. Του μυαλού του. Οχι των πρακτικών του...

Κατά το παρελθόν σε μια από τις συνεντεύξεις του ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει θαυμαστής του Μάο. Του μυαλού του. Οχι των πρακτικών του. Αν και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα εκατομμύρια που αυτός ξεπάστρεψε δεν πήρε και πολύ ξεκάθαρη θέση.
Πολύ εύκολα θα μπορούσε κάποιος να μας χαρακτηρίσει ως προβοκάτορες. Ομως θυμηθήκαμε τα περί Μάο με αφορμή τα όσα διέρρευσαν και αφορούν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που επισήμως θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, μάλλον.
Μεταξύ άλλων, και αφού καταργεί το Μνημόνιο, τις δανειακές συμβάσεις και άλλα, κάνει λόγο για… εθνικοποίηση των τραπεζών και κυρίως για επανακρατικοποίηση Οργανισμών.
Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει στο κράτος τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και Μέσα Μεταφοράς στα οποία ίσως να περιλαμβάνει την Ολυμπιακή.
Το ότι αυτά μας θυμίζουν και ολίγον Παπανδρέου, Ανδρέα αλλά και Γιώργο του 2009 (που θα έδιωχνε τους Κινέζους και θα έπαιρνε πίσω ΟΤΕ κ.λπ.) τα παραβλέπουμε. Το ότι μας θυμίζει χώρες όπως αυτή της περιόδου του Μάο, επίσης.
Αυτό που πρέπει να μας διευκρινίσει κάποιος είναι το πού θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνουν οι εξαγγελίες πράξη. Διότι μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να σκέφτηκαν το πού θα βάλουν τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποσχεθεί ότι θα προσλάβουν, όμως το θέμα είναι πολύ απλό.
Πώς θα πληρωθούν όλα αυτά; Εκτός και αν το σκεπτικό είναι πως μετά την καταγγελία του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων η χώρα θα έχει γυρίσει στη Δραχμή και αφού θα έχει χάσει τα όποια διεθνή ερείσματα θα μπορεί να προχωρήσει στην κρατικοποίηση διώχνοντας τους ιδιώτες από τους Οργανισμούς.
Αυτό ενδεχομένως να είναι μια άποψη. Ας γίνει γνωστή όμως στους πολίτες. Οπως και οι συνέπειες αυτών των πράξεων.