Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

ο Μίμης Ανδρουλάκης είπε πως "προεκλογικά χάθηκε το παιχνίδι ...

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5" εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι, χαρακτήρισε "για τα πανυγήρια" τον ανασχηματισμό που έγινε πέρυσι και ζήτησε την υιοθέτηση οργανωτικού σχήματος για το συντονισμό του κυβερνητικού σχήματος, όπως π.χ. η κυβερνητική επιτροπή που λειτουργούσε επί κυβερνήσεων Σημίτη. Μιλώντας για τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη συντονιστή, τον αποκάλεσε "παιδί", διερωτώμενος τι θα μπορούσε να κάνει από τη στιγμή που "την πρώτη μέρα τον άδειασαν πέντε-έξι".

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι τα προβλήματα δημιουργούν "οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση [...] αυτοί που είναι γενικά του περιβάλλοντος και μέσα σε ένα βράδυ αναδείχθηκαν από τον Παπανδρέου από του μηδενός".

Άφησε αιχμές για τη Λούκα Κατσέλη, λέγοντας πως "τώρα, ο Χρυσοχοΐδης κάνει κάτι [σ.σ. στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης], ενώ "φτάσαμε ένα χρόνο στο υπουργείο Ανάπτυξης και δεν έγινε τίποτα". Επιτέθηκε, χωρίς να τον κατονομάσει, και στον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη. "Ακούς υπουργούς να ταξιδεύουν στο Πεκίνο, Αστακοί... Παναγία μου! Τι πράγματα είναι αυτά! Τι είναι αυτά; Θα κάνει απεργία, λέει, η ΔΕΗ την επόμενη εβδομάδα για την ιδιωτικοποίηση. Ποια ιδιωτικοποίηση; Αυτά είναι “Astakos line”. Αέρα-πατέρα. Δεν υπάρχουν σχέδια! Όλα στον αέρα", ανέφερε.

Αν και δήλωσε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες του Γ. Παπακωνσταντίνου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σημείωσε ότι "δεν παύει να είναι το έκτο φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται και αυτό φέρνει μια διαρκή αναστάτωση στην αγορά και την οικονομία".

Μιλώντας για τον πρωθυπουργό, είπε μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει οικονομικό σύμβουλο, διαφώνησε με τη στρατηγική του πρωθυπουργού "να ανοίγεις διαρκώς τα θέματα και να ψηφίζεις διαρκώς νομοσχέδια" και μίλησε για μία λάθος "αρχική προσέγγιση της διακυβέρνησης αμέριμνη με φρου-φρου κι αρώματα, πράσινα ποδήλατα και πράσινες κυριακάτικες εκδρομές"