Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αισθάνεστε εντάξει απέναντι στην πολιτική σας συνείδηση;

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Για τον κάθε άνθρωπο στην οικουμένη και σε όλες τις εποχές υπάρχει πάντοτε μια πορεία προς τη Δαμασκό . Ο καθένας μας κάποτε στη ζωή συμβαίνει να αντιλαμβάνεται ότι έχει ακολουθήσει λαθεμένη πορεία. Και ξαφνικά, ένα σωτήριο υπέρλαμπρο φώς δείχνει το λάθος, δείχνει το μάταιο του προς κέντρα λακτίζειν . Χωρίς καμιά απολύτως αντιπολιτευτική διάθεση, χωρίς την παραμικρή πρόθεση να θίξω την πολιτική σας τιμή, σας απευ θύνω σήμερα έκκληση δραματική να επανεξετάσετε την πορεία σας. Διότι είναι αλήθεια κρίμα να ολισθαίνετε κάθε μέρα και περισσότερο σ’ έναν πολιτικό και ηθικό κατήφορο που οπωσδήποτε σε σας ταιριάζει. Ξεχάστε για λίγο,κύριοι του ΠΑΣΟΚ τους φανατισμούς της μικρόψυχης κομματικής αντιπαράθεσης και προσπαθείστε, έστω και την ύστατη ώρα, να δείτε σε ποιο σημείο σας έχει οδηγήσει η λαθεμένη πορεία σας που με αλλόκοτο πείσμα μέχρι σήμερα ακολουθείτε. Πείτε μου τώρα ειλικρινά; Αισθάνεστε εντάξει απέναντι στην πολιτική σας συνείδηση; Ήταν αυτό μια πράξη που σας τιμα; Ήταν μήπως μια εικόνα που πρόσθετε στο κύρος της βουλής και στην πολιτική τιμή και αξιοπρέπεια του βουλευτή;

Θα πείτε: φταίει και γι' αυτό η κυβέρνηση;

Εχει μετρηθεί επίσης ότι οι πιο επικίνδυνες ημέρες για διακίνηση φήμης ότι η χώρα πάει για χρεοκοπία και τις επόμενες ώρες ανακοινώνεται στάση πληρωμών και δέσμευση καταθέσεων είναι όταν επίκειται μια κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού ή βρίσκεται σε εξέλιξη μια δραματική συνεδρίαση - είναι οι περισσότερες - στελεχών της κυβέρνησης. Χθες όμως, με αφορμή μια ακόμη σύσκεψη Παπανδρέου - Βενιζέλου και στενών συνεργατών, η φημολογία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τσάκισε τα ήδη διαλυμένα νεύρα των πολιτών, νέκρωσε επί ώρες την ημιθανή χρηματαγορά, ενώ το κράτος κατέβασε ρολά. Και το χειρότερο: κυβερνητικά στελέχη αποκάλυπταν τον πανικό τους με τηλεφωνήματα σε πιθανές και απίθανες πηγές με το γνωστό ερώτημα «τι ακούς;».

Θα πείτε: φταίει και γι' αυτό η κυβέρνηση; Τι να κάνει όταν οι απειλές περί χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη εκτοξεύονται σαν ρουκέτες καθημερινά από τα χείλη αρμόδιων και αναρμόδιων ευρωπαίων αξιωματούχων; Και όμως, μπορεί να κάνει το αυτονόητο: εφόσον η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες πολέμου, πριν από κάθε σημαντική σύσκεψη να ανακοινώνει το θέμα που πρόκειται να συζητηθεί με απόλυτη ειλικρίνεια.