Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Η ελληνική κοινωνία όμως είναι και η μόνη που μπορεί να φέρει την κάθαρση: στις εκλογές να τους στείλει όλους στο σπίτι τους...

Ας δεχθούμε, όμως, σαν υπόθεση εργασίας την θετική εκδοχή των πραγμάτων. Και πάλι παραμένει το κομβικό ερώτημα: Ποιοι θα εφαρμόσουν και θα υλοποιήσουν όλα αυτά που καθόλου εύκολα δεν είναι; Το ίδιο πολιτικό σύστημα που μετά από 30 χρόνια ανεπάρκειας, ανικανότητας, φαυλότητας, αδιαφάνειας και διαφθοράς οδήγησε την χώρα στο χείλος του γκρεμού; Οι ίδιοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εδώ και δύο χρόνια με πράξεις και παραλείψεις άλλοτε με πρόθεση και άλλοτε από άγνοια και πάντα με περισσή υποκρισία της έδωσαν την τελειωτική σπρωξιά στην αγκαλιά του ΔΝΤ και εν συνεχεία στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και στην μακροχρόνια υποτέλεια;

Ακόμη και τώρα το πολιτικό σύστημα λειτουργεί με τον γνωστό του τρόπο, αποφεύγει τις δύσκολες αποφάσεις, κινείται με αδιαφάνεια, αναζητά μονίμως άλλοθι για να συγκαλύπτει τις ευθύνες του, φροντίζει τις πελατείες του, ψαρεύει ψήφους στα θολά νερά της κοινωνικής απόγνωσης.

Το παραπαίον πολιτικό σύστημα που προκάλεσε την κατάρρευση της χώρας εξακολουθεί να μην παραδίδει τα κλειδιά. Κινείται με γνώμονα την επιβίωσή του ή διαφορετικά μοιάζει να λέει «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» όπου αλλόφυλοι είμαστε όλοι μας, η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Η ελληνική κοινωνία όμως είναι και η μόνη που μπορεί να φέρει την κάθαρση: στις εκλογές να τους στείλει όλους στο σπίτι τους, παρακμασμένα κόμματα και μαυρογιαλούρους πολιτικούς. Για να εφαρμοστεί το όποιο πρόγραμμα είτε του μνημονίου είτε ένα άλλο εφαρμόσιμο χρειάζεται ένα άλλο πολιτικό προσωπικό που να αντανακλά τις ανάγκες της εποχής.

Διαφορετικά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας…