Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

"Αν δεν βρει λύσεις η Ευρώπη... χαθήκαμε",

"Αν δεν βρει λύσεις η Ευρώπη... χαθήκαμε", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κάρολος Παπούλιας, αναφερόμενος στις αποφάσεις που επίκεινται στις Βρυξέλλες, για να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος ότι "η Ελλάδα έχει τα δικά της προβλήματα και τα δικά της προβλήματα, τα ελληνικά, μένει σε μας τους Έλληνες να τα λύσουμε".
Πρόσθεσε ότι δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και, απαντώντας σε σχόλιο του κ. Παπούλια ότι η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρώπης, επέμεινε λέγοντας: "Εμείς οι Έλληνες πολλές φορές αναζητούμε τον από μηχανής Θεό, ο οποίος θα υποκαταστήσει τις δικές μας προσπάθειες. Η δουλειά πρέπει να γίνει εδώ, στην Ελλάδα και επικουρικά βεβαίως μπορεί να έρθει και η βοήθεια στο πλαίσιο της αναζήτησης μιας πρόσφορης λύσης που θα αφορά το μέλλον της Ευρώπης. Τα προβλήματα είναι δικά μας και θα τα λύσουμε εδώ, όχι στις Βρυξέλλες".
Σε ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικώς με το μέλλον των ελληνικών τραπεζών, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε ότι οι τράπεζες βρίσκονται σε "εξαιρετικά κρίσιμη καμπή εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης" και προέβλεψε ότι εντός του έτους θα πραγματοποιηθούν συγχωνεύσεις και συνεργασίες στον τραπεζικό τομέα.
"Γιατί παλινωδούν;" ρώτησε ο κ. Παπούλιας, για να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος: "Αυτό είναι και δική μου κριτική, αλλά πιστεύω ότι δεν θα καθυστερήσουν για πολύ. Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που θα τις οδηγήσουν προς συνεργασίες".