Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η καλύτερη λύση είναι να βάζουμε όλοι τα… γέλια.

Ομως τελικά η οργή δεν φέρνει αποτέλεσμα. Προστίθεται στην κατάσταση την ψυχολογική που βιώνουν οι Ελληνες τα τελευταία τρία χρόνια και που άλλους τους οδηγεί στο να βάζουν ακόμη και τα κλάματα σαν μικρά παιδιά μπροστά στο αδιέξοδο και άλλους σε άλλες λύσεις.
Η καλύτερη λύση είναι να βάζουμε όλοι τα… γέλια. Η μόνη λύση, αφού μόνο για γέλια είναι τελικά οι προτάσεις των… ειδικών που ήρθαν για να δώσουν τα… φώτα τους ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση της χώρας.
Διότι, αν οι προτάσεις είναι οι περικοπές και οι νέες περικοπές, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων και η επιβολή νέων φόρων, τότε πραγματικά το ζήτημα καταντά αστείο. Στις χώρες τους πάντως σίγουρα δεν βρήκαν με ανάλογα μέτρα τον δρόμο της ανάπτυξης. Το να προτείνουν να γίνουμε μια τριτοκοσμική χώρα είναι γελοίο από μόνο του.
Εμείς πάντως μπορούμε να προτείνουμε και άλλα μέτρα.
Για παράδειγμα μπορούμε να δουλεύουμε 20 ώρες την ημέρα. Δεδομένου ότι δεν βγαίνουν αυτές οι ώρες, μπορούμε τη διαφορά να την καλύψουμε με την… παιδική εργασία. Γιατί όχι. Αλλωστε οι εκπρόσωποι των δανειστών προέρχονται από χώρες με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Οι οποίες από την πλευρά τους έχουν εργοστάσια και επιχειρήσεις σε χώρες όπου η παιδική εργασία αποτελεί δεδομένο.
Επίσης μπορούν να βάλουν σε όλους εμάς μηχανήματα και να μετρούν τις αναπνοές μας για να τις φορολογούν ή να καταγράφουν πόσο ήλιο απορροφά το δέρμα μας και να το φορολογούν ως κατανάλωση ενέργειας.
Μπορούν ακόμη να βάλουν μετρητές και στις τουαλέτες. Των σπιτιών, γιατί στους χώρους εργασίας θα καταργηθούν ώστε να μη χάνονται εργατοώρες.
Λύσεις υπάρχουν, αν υπάρχει καλή…θέληση. Και μην ξεχνάμε αν ο βασικός πάει στα 100 ευρώ, θα λυθούν και όλα τα προβλήματα… διαβίωσης. Για τις συντάξεις δεν θα υπάρχει άγχος, αφού δεν θα υπάρχουν συνταξιούχοι. Και όσοι καταφέρουν να φθάσουν στην πολυπόθητη σύνταξη, τότε μπορούν να την πάρουν εφόσον καταθέσουν στοιχεία για να δείξουν πώς επιβίωσαν.
Θα πει κανείς πως τους βάζουμε ιδέες. Ποιος όμως λέει πως δεν τα έχουν ήδη σκεφτεί;