Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν έχουν ανάγκη από νέους σωτήρες...

Οσοι τους ψήφισαν, τους ψήφισαν με την εντολή να κυβερνήσουν τον τόπο. Και, μάλιστα, να τον κυβερνήσουν καλύτερα από τους προηγούμενους – δηλαδή, με περισσότερη διαφάνεια, με περισσότερη αξιοπιστία, με περισσότερη φειδώ στα δημόσια χρήματα και με περισσότερη δικαιοσύνη.
Αλλωστε, είναι νωπές ακόμη οι μνήμες. Και οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν έχουν ανάγκη από νέους σωτήρες, διότι γνώρισαν τους παλιότερους. Εκείνους, οι οποίοι πριν από 44 χρόνια άρπαξαν την Ελλάδα με τα κουμπούρια και με τα τανκς, προκειμένου να μας «σώσουν από τον κομμουνισμό και τη φαυλοκρατία»!
Ηταν και εκείνοι οι αμερικανοκίνητοι, ήταν και εκείνοι «θερμοί πατριώτες» και (ένστολοι) Μεσσίες και επί επτά και πλέον χρόνια, προκειμένου να μας σώσουν, και στο γύψο μας έβαλαν και στα ξερονήσια και στα μπουντρούμια και στους σκυλάνθρωπους των βασανιστηρίων μας παρέδωσαν…
Το μόνο που κατόρθωσαν, όμως, ήταν να διευκολύνουν τον Αττίλα και να του προσφέρουν ισχυρό πρόσχημα για να αποβιβαστεί στην Κύπρο, όπου και στρογγυλοκάθεται μέχρι σήμερα - 37 χρόνια μετά.
Το ξαναλέμε: Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες ψήφισαν για την εκλογή κυβέρνησης και όχι «σωτήρων». Ψήφισαν μια παράταξη η οποία υποσχέθηκε ότι θα διοικήσει και θα διαχειριστεί το κράτος δημοκρατικότερα, φιλολαϊκότερα και δικαιότερα από όσο οι προηγούμενοι.
Αυτό ψήφισε ο λαός. Και όχι επικοινωνιολόγους ή πολιτικούς κοστολόγους ή φατρίες ή συνωμότες ή σωτήρες ή παρακρατικούς που προσπαθούν να φιμώσουν τις αντίθετες φωνές που πασχίζουν να σκεπάσουν τις αντίθετες απόψεις, που ρίχνουν τριβόλους και παγίδες στο δρόμο ενός διαχρονικού αγωνιστή του Ελληνισμού –το Μίκη Θεοδωράκη- και που κινητοποιούν δημάρχους, πρυτάνεις, τοπάρχες και κομματάρχες να σαμποτάρουν κάθε τι το διαφορετικό.
Δηλαδή, όταν και αυτά τα κόλπα αποδειχθούν άγονα, τι θα κάνουν οι αυτοδιόριστοι «Σωτήρες»; Θα κατεβάσουν τα τανκς;