Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Εδώ λοιπόν αρχίζει το άλλο σενάριο.

Κάνουν πολλούς να αυθαδιάζουν στα όρια της θρασύτητας, αλλά δουλειά μιας κυβέρνησης, της κυβέρνησης Σαμαρά, εν προκειμένω, δεν είναι να μπλέκεται με αυτά, ούτε, πολύ περισσότερο να πανικοβάλλεται από τους αριθμούς και τα ποσοστά που δείχνουν.
Δουλειά της είναι να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο, να τον κυβερνήσει αποτελεσματικά, να αποδείξει ότι όχι μόνο θέλει, αλλά και μπορεί, ενωμένη και δυνατή, να τερματίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτές τις άλογες θυσίες, που ανανεώνονται ως άλλες κεφαλές της Λερναίας Υδρας. Να τον βγάλει από το τέλμα, όσο πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά και με όσο το δυνατόν μικρότερες θυσίες. Για όλους εμάς που ξέρουμε ότι ετούτη είναι η τελευταία ευκαιρία, τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας μετρούν. Οχι τα νούμερα δημοσκοπήσεων, που ακόμη και αν επαληθευθούν, απλώς επιβεβαιώνουν μία πικρή, παράδοξη αλλά και τρομακτικά πικρή αλήθεια.
Η όποια άλλη κυβέρνηση αποπειραθεί, οψέποτε να σχηματισθεί, μόνο με τερατογένεση μπορεί να δημιουργηθεί. Και εμπρός της αυτή η συκοφαντημένη σημερινή τριμερής κυβέρνηση θα μοιάζει να είναι άμωμος και να έχει δημιουργηθεί με παρθενογένεση. Γιατί, άντε ο Τσίπρας να βγάλει 120, άντε 125 βουλευτές. Τι να τους κάνει, δεν του βγαίνουν. Εδώ λοιπόν αρχίζει το άλλο σενάριο. Κάνει κολεγιά με τον Καμμένο(τσεκουρωμένο πια και αυτόν από προχθές και ακόμη πιο πολύ στις οψέποτε επόμενες εκλογές), αλλά και πάλι δεν του βγαίνουν. Ούτε έτσι, ούτε αλλιώς, με κανένα τρόπο.
Ηδη το έμβρυο της τερατογένεσης έχει αρχίσει να πλάθεται, αλλά του λείπουν ένα χέρι, μισό πόδι, τα… δόντια, δέκα ίσως και περισσότερα «κουκιά». Ποιο άλλο… σπέρμα θα βοηθήσει τώρα; Η Αλέκα δεν είναι απλώς απέξω. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να τορπιλίσει τον Αλέξη. Ο Κουβέλης έχει διαβεί πλέον τον Ρουβίκωνα και εξάλλου δεν τον πάει με τίποτε, όσα και ό,τι και να του τάξει. Ποιοι μισούν τόσο πολύ το Μνημόνιο, αλλά αναζητούν και την πολιτικο-αστική δικαίωσήτους.Μήπως κάποιες μαύρες μπλούζες;