Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Θα βυθίσουν περισσότερους Ελληνες στη φτώχεια...

Ασφαλώς η ανεργία δεν είναι συνειδητή επιλογή. Ομως ενώ ο λαός συμπεριφέρθηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, οι πολιτικοί προτίμησαν να προστατεύσουν την κομματική και εκλογική πελατεία και όχι να αναζητήσουν λύση για τη χώρα. Θα το πούμε άλλη μία φορά. Αν ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του (και οι υπόλοιποι πολιτικοί έχουν τεράστιες ευθύνες για τη στάση που τήρησαν) είχαν το θάρρος να μειώσουν δραστικά και αστραπιαία το Δημόσιο, δεν θα ζούσαμε το σημερινό δράμα με τις στρατιές των ανέργων, των αστέγων και των σιτιζόμενων σε εκκλησίες, δήμους και ιδρύματα.

Τώρα ετοιμάζονται να επαναλάβουν την ίδια ανοησία στον ιδιωτικό τομέα. Κι αν την πρώτη φορά είχαν το άλλοθι της άγνοιας (κακώς βεβαίως), τώρα αν υλοποιήσουν την πολιτική των περικοπών θα διαπράξουν έγκλημα κατά του λαού, γιατί γνωρίζουν ότι θα πολλαπλασιάσουν τα λουκέτα, τους ανέργους και θα βυθίσουν περισσότερους Ελληνες στη φτώχεια.

Πάντως, αν έτσι νομίζουν ότι θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα, να σκίσουν τα πτυχία τους. Είναι σκιτζήδες. Μια και συζητείται το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, αναρωτήθηκε κανείς τι έχει να χάσει ο άνεργος αν συνεχιστεί το ίδιο έργο; Σκέφτηκαν οι φωστήρες ότι μπροστά στη γενίκευση της ένδειας ο λαός μπορεί να αποφασίσει πως δεν είναι απειλή η δραχμή, αλλά το ευρώ;