Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Τέτοιους ψηφίζουμε, τέτοιοι μας κυβερνούν.

Τόση φασαρία για τέτοιο ανασχηματισμό; Συνέβη κάτι ή επιλέχθηκαν κάποιοι που να δίνουν την εντύπωση ότι προμηνύονται σοβαρές βελτιώσεις στην κυβερνητική απόδοση; Πού και από ποιον;  Ουσιαστικά έχουμε μία από τα ίδια. Και οι όποιες μικροαποκλίσεις, θετικές ή αρνητικές, εξαρτώνται τελικά από τις προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες του καθενός μας απέναντι σε αυτούς που ήρθαν ή που έφυγαν.
Αλλά το ίδιο εύλογη είναι και η άλλη απορία: και τι άλλο, τι διαφορετικό, τι καλύτερο περιμένατε; Από τη στιγμή που η Βουλή και οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων της συμμαχικής διακυβέρνησης αποτελούν την πηγή άντλησης του δυναμικού για τη στελέχωση της κυβέρνησης, απολύτως λογικό είναι το σχήμα. Τέτοιους βουλευτές έχουμε, τέτοιες κυβερνήσεις σχηματίζουν. τέτοιους ψηφίζουμε, τέτοιοι μας κυβερνούν.
Ενδεχομένως εύλογη να είναι και ακόμη μία απορία: δεν είναι λίγο νωρίς για κρίσεις και αξιολογήσεις, δεν θα πρέπει να περιμένουμε και ανάλογα με το αποτέλεσμα να αποφανθούμε θετικά ή αρνητικά; Θεωρητικά σωστό. Αλλά να μη γελιόμαστε, δεν ήρθαμε κι από τον Αρη, στην Ελλάδα ζούμε, ξέρουμε τι είναι ο καθένας και τι μετράει.