Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Το παιχνίδι με τον... παπά!

Το παιχνίδι με τον... παπά!
Σε λίγες μέρες θα συγκεντρωθούμε εμείς οι υπερήφανοι Ελληνες, οι απόγονοι του Αριστοτέλη και του Δημόκριτου, έξω από τα εκλογικά τμήματα για να αυταπατηθούμε ότι θα επιλέξουμε επιτέλους τον εθνικό σωτήρα!
Και είναι αλήθεια ότι άρχισαν οι υποσχέσεις για τους μαγικούς τρόπους σωτηρίας μέσα και έξω από την Ευρώπη, με δραχμή ή ευρώ, πάντως ακούγονται από παντού διαβεβαιώσεις για τη σωτηρία μας και κάποιων ψηφοφόρων άρχισε να γλυκαίνει το αυτί τους ο ανένδοτος, θυμωμένος λόγος της Κωνσταντοπούλου και του Λαφαζάνη.
Σε φωτογραφικά μάλιστα στιγμιότυπα των τελευταίων ημερών εμφανίζονται από κοινού, σχεδόν αγκαλιασμένοι, ευτυχείς, χαρούμενοι με αυτή την ιδιάζουσα, ενστικτώδη, αναίτια αγαλλίαση σαν αυτήν που προκαλείται όταν κάποιοι επιτέλους βρίσκουν... τη γενιά τους!
Αυτές οι συγκεντρώσεις ενώπιον της κάλπης έχουν χάσει κάθε δημοκρατική ιερότητα και λίγο πολύ θυμίζουν συγκεντρώσεις περίεργων γύρω από τόπους όπου κάποιοι ταχυδακτυλουργοί παίζουν παπά. Εδώ το Μνημόνιο, εκεί το Μνημόνιο, πού είναι το Μνημόνιο; Εδώ η σωτηρία, εκεί η σωτηρία, πού είναι η σωτηρία; Ποντάρει ο κόσμος τα τελευταία του λεφτά που τα δίνει για τις εκλογικές μετακινήσεις, για βενζίνες και διόδια για να ασκήσει (μεγάλη κουβέντα αυτή!) το εκλογικό του δικαίωμα ελπίζοντας ότι επιτέλους αυτή τη φορά αντιλήφθηκε κάτω από ποιο φύλλο τράπουλας κρύβεται ο παπάς και θα τον βρει. Βέβαια δεν τον βρίσκει και μετά αγανακτεί ότι εξαπατήθηκε και ζητά οργισμένος την κεφαλή του παπατζή επί πίνακι!
Οχι, αγαπητέ μου εξαπατημένε, για μια ακόμα φορά δεν δικαιούσαι ούτε τη συμπάθεια ούτε τον οίκτο κανενός. Τι γύρευες εκεί τριγύρω στον παπατζή; Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να ψηφίσουμε, αλλά να το κάνουμε με κάποια περίσκεψη. Δεν είναι δυνατόν να πλησιάσεις την παρέα του κ. Λαφαζάνη και της κ. Κωνσταντοπούλου για να σωθείς.
Δεν το βλέπεις ότι εκεί μοιράζουν υποσχέσεις σαν τα λεφτά-δολώματα που μοιράζουν οι παπατζήδες ώσπου να σε «γλυκάνουν» και σου τα πάρουν όλα! Η μάλλον δεν θα τα πάρουν αυτοί, θα τα ρίξουν στο χάος του μυαλού τους. Και τότε τρέχα να στήσεις ειδικά δικαστήρια για να δικάσεις παπατζήδες.